Educație

Elevii revin la ore după vacanța de iarnă. Regulile ce trebuie respectate în contextul alertei de gripă

Elevii revin, luni, la școală, după vacanţa de iarnă. Autoritățile au făcut o serie de recomandări în contextul alertei de gripă.

Reguli pentru școli, elevi și părinți în contextul alertei de gripă/captură foto: Ministerul Educației România Facebook.com Reguli pentru școli, elevi și părinți în contextul alertei de gripă/captură foto: Ministerul Educației România Facebook.com

 

 


Autoritățile au anunțat, săptămâna trecută, stare de alertă epidemică în România, în condițiile creșterii numărului de cazuri de gripă și de afecțiuni respiratorii. 

 


Ministerul Sănătății a transmis o serie de recomandări ce trebuie respectate atât de școli și elevi, dar și de părinți ca urmare a măsurilor ce se instituie la nivelul unităților de învățământ, precum:

  • informarea părinților sau reprezentanților legali ai elevilor dacă cei mici prezintă simptome de gripă sau alte infecții respiratorii
  • realizarea triajului zilnic în colectivitățile școlare
  • asigurarea materialelor necesare pentru dezinfecția periodică a mâinilor și suprafețelor
  • aerisirea periodică a încăperilor;
  • respectarea etichetei tusei și strănutului, utilizarea de batiste de unică folosință
  • recomandarea utilizării măștii de protecție de către cadrele didactice și, eventual, de către elevi și studenți.

De asemenea, școlilor le este recomandată limitarea accesului în incintă a persoanelor care nu au legătură cu procesul educațional. 


Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a încurajat inspectorii „să sprijine școlile pentru a continua procesul educațional în condiții normale, să pună accent pe prevenție, să încurajeze o stare de calm și să se consulte cu Ministerul Educației în situația excepțională în care o unitate de învățământ solicită suspendarea temporară a cursurilor”, se arată ministerul Educației după o videoconferință cu inspectorii școlari.

Noile măsuri propuse de ministerul Sănătății și ministerul Educației sunt menite să limiteze numărul cazurilor de gripă și a infecțiilor respiratorii în urma declarării stării de alertă epidemică în România, cauzată de creșterea numărului de îmbolnăviri. 

CITEȘTE ȘI:

Alertă epidemică de gripă în România! Rafila: „Vârful infecțiilor, atins între 15 ianuarie -10 februarie”

Elevii se întorc luni la școală! Când e următoarea vacanță? Structura anului școlar 2022-2023

Unele spitale din țară suspendă accesul vizitatorilor, din cauza numărului mare de infecții respiratorii

Ultimele Stiri
abonare newsletter