Sănătate

Unele spitale din țară suspendă accesul vizitatorilor, din cauza numărului mare de infecții respiratorii

În condițiile stării de alertă epidemică de gripă, unele spitale din țară suspendă accesul vizitatorilor în mai multe secții.

Unele spitale din țară suspendă programul de vizite din cauza infecțiilor respiratorii/ captură foto: pixabay.com Unele spitale din țară suspendă programul de vizite din cauza infecțiilor respiratorii/ captură foto: pixabay.com

 

 


Autoritățile au anunțat, joi, starea de alertă epidemică pentru gripa sezonieră, în contextul creșterii cazurilor de gripă, dar și al celor de infecții respiratorii.

 


În consecință, unele spitale județene sau municipale, precum cele din Covasna sau Hunedoara, au suspendat accesul vizitatorilor.

CITEȘTE ȘI: 
Noi reguli pentru vizitele aparținătorilor în spitale: accesul în salon, limitat la 30 de minute

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Fogolyan Kristoff" din Sfântu Gheorghe a luat decizia de a interzice, începând de luni, vizitarea pacienţilor internaţi în şase secţii, pe fondul creşterii numărului de infecţii respiratorii.


Potrivit unui anunţ postat vineri pe pagina de Facebook a instituţiei, vizitele se suspendă pe termen nelimitat pentru a se evita răspândirea gripei şi virozelor respiratorii.

„Începând de luni, 9 ianuarie, vizitarea pacienţilor internaţi în secţiile Pediatrie, Neurologie Pediatrică, Psihiatrie Pediatrică, Boli Infecţioase Copii, Neonatologie şi Obstetrică se suspendă pe perioadă nedeterminată. Decizia a fost luată pe fondul creşterii numărului de cazuri de infecţii respiratorii la nivelul judeţului Covasna”, precizează conducerea Spitalului Judeţean.


Și conducerea Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a decis de asemenea să suspende programul de vizite pentru secţiile de risc, începând cu 7 ianuarie, în contextul alertei epidemiologice generată de creşterea cazurilor de gripă, a informat vineri unitatea medicală.

Secţiile în care programul de vizite va fi suspendat sunt cele de Boli infecţioase, Pneumologie, Oncologie, Terapie Intensivă Coronariană, Pediatrie, Nou-Născuţi, Cronici şi ATI. La secţia ATI, medicul şef de secţie poate aproba accesul aparţinătorilor în cazurile critice ale bolnavilor, se precizează pe pagina oficială a spitalului.


Pentru restul secţiilor din spital va fi permis accesul unui singur vizitator la un pacient, timpul fiind limitat la maxim 15 minute, cu obligativitatea purtării echipamentului de protecţie, ce va fi asigurat de către unitatea medicală.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, joi, că nu intenționează să introducă noi restricții în actualul context epidemiologic. Astfel, nu a fost declarată epidemia de gripă, ci o stare de alertă epidemică pentru gripa sezonieră.

CITEȘTE ȘI:

Noi reguli pentru vizitele aparținătorilor în spitale: accesul în salon, limitat la 30 de minute

Alertă epidemică de gripă în România! Rafila: „Vârful infecțiilor, atins între 15 ianuarie -10 februarie”

Ultimele Stiri
abonare newsletter