Educație

Maia Sandu anunță că, din 2023, adulţii vor putea învăţa gratuit limba română

Preşedinta Maia Sandu salută iniţiativa Ministerul Educaţiei prin care, începând cu 2023, adulţii vor beneficia de cursuri gratuite de învăţare a limbii române, arată un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale din Republica Moldova.

Sursă foto Facebook Maia Sandu Sursă foto Facebook Maia Sandu

 

„Programul naţional de predare a limbii române pentru alolingvi a fost extins pentru a include şi cursuri pentru adulţi, iar în bugetul pentru 2023 au fost prevăzute 10 milioane de lei în acest scop”, a declarat şefa statului Maia Sandu, conform sursei citate.


Executivul Republicii Moldova urmează să adopte o hotărâre de Guvern care va clarifica detaliile acestui program. „În anii următori, vom extinde programul pentru a acoperi mai bine necesităţile de predare a limbii române adulţilor”, a punctat Preşedinta Maia Sandu.

Programul de predare a limbii române pentru alolingvi a fost lansat în anul 2013, la iniţiativa Ministerului Educaţiei. Până în acest an, programul era finanţat insuficient şi prevedea doar organizarea cursurilor de limbă română pentru copii.

CITEȘTE ȘI:

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a venit la Cluj. Participă la o conferință la UBB

Maia Sandu, întâlnire cu primarul Emil Boc: „Am discutat teme importante de colaborare”

Maia Sandu a promulgat legea care interzice difuzarea de emisiuni din Rusia în Republica Moldova

abonare newsletter