Educație

450 de școli ar putea organiza programul „O Masa caldă” în acest an școlar. 12 școli de pe listă sunt din Cluj

450 de școli ar putea să organizeze programul „Masa cadă” în anul școlar 2022-2023, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. 12 școli de pe listă sunt din județul Cluj.

450 de școli ar putea să organizeze programul „Masa cadă” în anul școlar 2022-2023/ FOTO: Emil Boc/Facebook 450 de școli ar putea să organizeze programul „Masa cadă” în anul școlar 2022-2023/ FOTO: Emil Boc/Facebook

 

 


450 de școli ar putea să organizeze programul „Masa cadă” în anul școlar 2022-2023, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, scrie edupedu.ro

 


Potrivit sursei citate, dacă proiectul va fi adoptat, atunci suma acordată pentru anul 2022 este de 146.701.000 de lei, fiind cu 299.000 de lei mai mică decât cea prevăzută în ordonanța de urgență prin care a fost crescut numărul școlilor beneficiare la 450.

Introdus în anul 2016, programul-pilot a inclus în primă fază 50 de unități școlare, iar din 2020 s-a extins la 150.


Școlile în care va fi implementat programul „O masă caldă la școală”:

 • Școala Gimnazială „Emil Isac”
 • Colegiul de servicii în turism „Napoca”
 • Școala Gimnazială „Avram Iancu”, comuna Beliș
 • Liceul Teoretic „Gelu Voievod” Gilău
 • Liceul Tehnologic „Vlădeasa” Huedin
 • Școala Gimnazială Pelaghia Roșu Mărișel
 • Școala Gimnazială Câțcău
 •  Școala Gimnazială Chiuești
 • Școala Gimnazială Ciurila
 • Școala Gimnazială Valea Ierii
 • Școala Gimnazială Cășeiu
 • Școala Gimnazială Viișoare

De asemenea, edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat în urmă cu o lună că primăria introduce programul „O masă caldă“ la două școli: „Traian Dârjan” și Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” pentru 626 elevi.  Investiție în valoare de 1,6 milioane lei se face de la bugetul local.

Ligia Deca, noul ministru al Educației, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că proiectul de hotărâre de Guvern pentru repartizarea pe județe a sumei se află pe circuitul de avizare interministerială.


„Cu privire la pașii următori pe care îi vom face pentru ca elevii să beneficieze concret de acest sprijin alimentar, menționăm că pe circuitul de avizare interministerială se află deja proiectul de hotărâre de guvern pentru repartizarea pe județe a sumei și în cel mai scurt timp, după publicarea în Monitorul Oficial a prezentei ordonanțe de urgență adoptate astăzi, vom emite ordinul de ministru pentru stabilirea celor încă 150 de unități de învățământ preuniversitar, care vor fi beneficiare ale programului”, a spus Deca, citată de sursa amintită anterior.

 

CITEȘTE ȘI:

Sute de elevi clujeni vor primi o masă caldă. Investiție de 1,6 milioane lei din bugetul local

Programul „Masa caldă în școli”, instrument politic? Peste 63% dintre școlile înscrise au fost alese din localități conduse de primari PNL

Ultimele Stiri
abonare newsletter