Educație

Valoarea premiilor pentru absolvenții de 10 la BAC a fost majorată la 5.000 de lei. Elevii mai au de așteptat până vor primi banii de la stat

Autoritățile au hotărât majorarea cuantumului stimulentelor pentru absolvenții care au obținut media 10 la BAC și Evaluarea Națională, sesiunea iunie-iulie 2022. Elevii continuă să-și aștepte banii, la patru luni de la încheierea examenelor.

Guvernul Româneii ședință.sursa: Guvernul României Facebook Guvernul Româneii ședință.sursa: Guvernul României Facebook

Mai mulți bani pentru elevii merituoși, dar cu întârziere

După încheierea examenelor naționale din sesiunea iunie-iulie 2022, elevii cu rezultate deosebite (media 10) au primit asigurări din partea oficialilor din Ministerul Educației că eforturile lor vor fi recompensate. 

La o distanță de cca patru luni de la finalizarea examenului de Evaluare Națională de către absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2022, și a examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022, elevii continuă să aștepte. 


Inițial, valoarea stimulentelor propuse însumau 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a luat media 10 la Evaluarea Națională 2022 și 3.000 de lei pentru fiecare absolvent care a luat media 10 la Bacalaureat. 

Recent, potrivit Hotărârii publicate în Monitorul Oficial, valoarea premiilor a fost majorată: 


„Se aprobă acordarea de stimulente financiare după cum urmează:

a) în valoare de 2.000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obţinut media 10 la evaluarea naţională, sesiunea 2022;


b) în valoare de 5.000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022”, se arată în hotărâre. 

Însă aceste sume alocate elevilor merituoși ar putea ajunge la destinație abia luna următoare. 


Elevii de 10 din Cluj au fost premiați de autoritățile locale

Absolvenții de 10 ai Clujului au fost deja premiați de reprezentanții Primăriei. Acest demers comportă însă un caracter local. Pentru banii promiși de Guvern, copiii sunt nevoiți să mai aștepte. 

Astfel, cei 16 elevi cu media 10 la Evaluarea Națională, sesiunea 2022, au fost apreciați de edilul Emil Boc, iar fiecare dintre aceștia a primit câte 2.000 de lei. 


În total, un număr de 16 elevi și 26 de profesori au primit câte o diplomă și un buchet de flori.

Ceremonia de premiere a elevilor care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și a profesorilor îndrumători a avut loc la Primăria Cluj-Napoca/ Iulie 2022/ sursa: Emil Boc Facebook

 

Pe lângă diplome și buchete de flori, elevii de 10 ai Clujului au fost premiați cu câte 2.000 de lei.

1.000 de lei au fost oferiți din bugetul Primăriei, iar alți 1.000 de lei au fost oferiți de Terapia Cluj.

Și elevii care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat și profesorii lor îndrumători au fost premiați cu suma de 2.000 de lei.

Absolvenții care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat și profesorii lor îndrumători au fost premiați cu suma de 2.000 de lei/ sursa: captură ecran - Municipiul Cluj Napoca Facebook

 

În acest an, un număr de 10 absolvenţi de clasa a XII-a din judeţul Cluj au reuşit performanţa de a obţine 10 pe linie la sesiunea iunie-iulie 2022 a examenului de Bacalaureat.

Potrivit datelor oficiale, la nivel național un număr de 239 de absolvenți de liceu au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2022, și 237 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media 10 la Evaluarea Națională.

 

 

CITEȘTE ȘI:

16 elevi de nota 10 la Evaluarea Națională, premiați cu 2.000 de lei la Primărie. Boc: „Sunteți mândria acestui oraș”

Elevii cu media 10 la Bacalaureat și profesorii îndrumători, premiați cu 2.000 de lei la Primăria Cluj-Napoca. VIDEO

abonare newsletter