Educație

Prima vacanță din noul an școlar începe vineri. Când se întorc elevii la școală?

Elevii intră de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, urmând a se întoarce la şcoală pe data de 31 octombrie. Află mai jos când sunt următoarele vacanțe din noul an școlar.

Elevii intră de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, urmând a se întoarce la şcoală pe data de 31 octombrie/ Foto: Emil Boc/Facebook Elevii intră de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, urmând a se întoarce la şcoală pe data de 31 octombrie/ Foto: Emil Boc/Facebook

 

 


Elevii intră de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, urmând a se întoarce la şcoală pe data de 31 octombrie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

 


Pentru prima dată, structura noului an şcolar include cinci module de învăţare şi cinci vacanţe:

 Modulul 1


  • cursuri - de luni, 5 septembrie, până vineri, 21 octombrie
  • vacanţă - de sâmbătă, 22 octombrie, până duminică, 30 octombrie

Modulul 2

  • cursuri - de luni, 31 octombrie, până joi, 22 decembrie
  • vacanţă - de vineri, 23 decembrie 2022, până duminică, 8 ianuarie 2023

Modulul 3


  • cursuri - de luni, 9 ianuarie, până vineri, 3 februarie, respectiv vineri, 10 februarie, sau vineri, 17 februarie, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene
  • vacanţă - o săptămână, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene, în perioada 6 - 26 februarie

 Modulul 4

  • cursuri - de luni, 13 februarie, respectiv luni, 20 februarie, sau luni, 27 februarie, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene, până joi, 6 aprilie
  • vacanţă - de vineri, 7 aprilie, până marţi, 18 aprilie

 Modulul 5


  • cursuri - de miercuri, 19 aprilie, până vineri, 16 iunie
  •  vacanţă - de sâmbătă, 17 iunie, până duminică, 3 septembrie

În zilele nelucrătoare/de sărbătoare legală prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă nu se organizează cursuri.

Programul naţional „Şcoala altfel” şi Programul „Săptămâna verde” se desfăşoară în perioada 27 februarie - 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ. Derularea celor două programe nu se planifică în acelaşi interval de cursuri.

Prin excepţie, la clasele din învăţământul liceal - filiera tehnologică, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal, în perioadele dedicate programelor „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se organizează activităţi de instruire practică.

În situaţia suspendării cursurilor, conform regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, măsurile privind parcurgerea integrală a programei şcolare prin modalităţi alternative stabilite de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ nu se dispun în perioada vacanţelor şcolare.

Totodată, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare pot aproba, cu avizul Ministerului Educaţiei, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar stabilite prin prezentul ordin. Solicitarea de modificare a structurii anului şcolar se face după consultarea consiliului reprezentativ al părinţilor.

 

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, mesaj la început de an școlar: „Școala se schimbă încet, dar sigur! Vă pregătește de slujbe care încă nu există” VIDEO

NU SE DAU TEZE în acest an școlar. Cu ce vor fi înlocuite?

Ultimele Stiri
abonare newsletter