Educație

Zeci de absenți la proba de astăzi a bacalaureatului de toamnă în Cluj

Astăzi, 17 august, s-a desfășurat proba scrisă obligatorie a profilului – proba E.c), din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022.

 

La această probă au fost prezenți 387 de candidați, iar 68 de candidați dintre cei înscriși pentru a susține această probă au absentat, potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj.


„Precizăm faptul că  pentru 347 de candidați, înscriși la această sesiune a examenului național de Bacalaureat, nota obținută la proba E.c), este recunoscută din sesiunile anterioare. În județul Cluj, nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă", transmite ISJ Cluj.

Subiectele și baremele de corectare pentru proba scrisă obligatorie a profilului – proba E.c) vor fi publicate astăzi la ora 15:00.


Următoarele probe scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea august - septembrie 2022, se vor desfășura conform calendarului:

  • Joi, 18 august, proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – proba E.d);
  • Vineri, 19 august, proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b).

 În perioada 22-29 august 2022 se vor desfășura probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă, într-o limbă de circulație internațională, precum și evaluarea competențelor digitale. 


Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (perioada 1-2 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 3 septembrie.


Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă scrisă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului național de Bacalaureat este cel puțin 6 (șase).

CITEȘTE ȘI:

Limba română probă separată, cu gramatica, la Bacalaureat 2027?

Elev clujean, eliminat de la proba de Bacalaureat, după ce a încercat să copieze. Peste 50 au fost absenți

Marți începe examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Sub 1.000 de elevi clujeni s-au înscris

Ultimele Stiri
abonare newsletter