Educație

17 profesori din Cluj, nota 10 la examenul național de definitivare în învățământ

Rezultatele de la Definitivat 2022 au fost publicate. 17 profesori din Cluj au obținut nota 10.

Rezultatele de la Definitivat 2022 au fost publicate/ Foto: depositphotos.com Rezultatele de la Definitivat 2022 au fost publicate/ Foto: depositphotos.com

 

Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au publicat rezultatele inițiale la examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2022. Aceste rezultate au fost afișate și în centrul de examen organizat la nivelul județului Cluj, la Colegiul Național George Coșbuc” Cluj-Napoca, precum și pe site-ul definitivat.edu.ro.


 

La examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2022, desfășurat în data de 20 iulie 2022, în județul Cluj, au participat 378 de candidați. Aceștia au îndeplinit cumulativ următoarele condiții: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine” și media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional, minimum 8 (opt).


Peste 20 de candidați absenți

În această sesiune a examenului de definitivare în învățământ, din totalul candidaților admiși pentru a susține proba scrisă (411 candidați), 22 de candidați au fost absenți, iar  11 candidați prezenți au  decis să se retragă din motive personale și nu s-au înregistrat situații de fraudă sau tentativă de fraudă. 

Reamintim faptul că de la nivelul județului Cluj, înspre centrele de evaluare, organizate de minister la nivel național, au fost transmise 378 de lucrări, pentru evaluare și notare, iar 1 lucrare a fost anulată, în centrul de evaluare, conform prevederilor metodologice. 


Au fost declarați promovați înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații 306 candidați, față de sesiunea 2021 (353 candidați promovați) care au obținut medii între 8,00 și 10.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8.00, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.


La nivelul județului Cluj, rata de promovare a examenului național de definitivare în învățământ (înainte de contestații) este de 81,20%, comparativ cu sesiunea 2021 ( 80,96 % promovabilitate).

În județul Cluj 17 candidați au obținuta nota 10 (zece) la proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2022, iar 16 candiați au obținut media 10 (4,24 %) la examenului național de definitivare în învățământ, în această sesiune.


116 candidați au obținut medii cuprinse între 9-9,99 ( 30,77%) și un număr de 174 de candidați au obținut medii cuprinse între 8-8,99 ( 46,15%).

Contestațiile se depun la centrul de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 27 iulie 2022 și 28 iulie 2022. Rezultatele finale se vor afișa la centrul de examen din județul Cluj, Colegiul Național George Coșbuc”, din Cluj-Napoca și pe site-ul definitivat.edu.ro., în data de 4 august 2022.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul principal al acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Profesorii de 10 ai Clujului. Notele la Titularizare, după contestație, au fost publicate

Peste 400 de profesori clujeni vor susține miercuri examenul de definitivare în învățământ

Județul Cluj, în top la concursul de titularizare. 16 candidați au obținut nota 10

abonare newsletter