Educație

Profesorii de 10 ai Clujului. Notele la Titularizare, după contestație, au fost publicate

Rezultatele finale de la Titularizare 2022 au fost publicate. Sute de note au fost mărite după contestații

sursa foto depositphotos.com

 

Promovabilitate de 89,42% în județul Cluj, la  concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2022


Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) au publicat, ieri, rezultatele finale obținute de către cadrele didactice din județul Cluj, la concursul național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, sesiunea 2022, după soluționarea contestațiilor. 

În județul Cluj, în etapa de soluționare a contestațiilor, din cadrul concursului național de titularizare, sesiunea 2022, au fost depuse 214 solicitări pentru reevaluarea lucrărilor scrise. 


Potrivit unui comunicat de presă al ISJ Cluj, „dintre cele  214 solicitări de reevaluare a lucrărilor scrise, 129 lucrări au înregistrat note mai mari, decât cele obținute în evaluarea inițială, 75 lucrări au fost reevaluate cu note mai mici decât cele obținute inițial, iar 10 lucrări nu au înregistrat modificări ale notelor acordate initial”.

Procentul notelor între 7,00 și 9,99 obținute de către candidații care au susținut proba scrisă la concursul național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar a crescut cu 2%, de la 58,91% (înainte de soluționarea contestațiilor) la 60,85 % ( după soluționarea contestațiilor). 


Notele primite de profesori la concursul de angajare 

Ca urmare a afișării rezultatelor finale, în județul Cluj rata finală de promovabilitate (note peste 5.00) este de 89,42%, în creștere cu 1,17% față de rata de promovabilitate inițială, înainte de soluționarea contestațiilor ( 88,25%).

16 (1,25%) candidați au obținut nota 10 (zece), 351 candidați (27,32%) au obținut note peste 5.00, iar 798 candidați (60,85 %) au obținut note peste 7.00.


„Reamintim faptul că la proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată miercuri, 13 iulie, în 6 centre de concurs organizate la nivelul județului Cluj, s-au prezentat 1.285 de candidaţi, (84,48 %), iar 48 de candidaţi (3,15 %) s-au retras din motive personale sau medicale”, a transmit ISJ Cluj.

La nivelul județului Cluj sunt disponibile 1.898 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare, dintre care 105 posturi pe perioadă nedeterminată (97 în mediul urban şi 8 în mediul rural). 


Deficit de profesori de limba română

Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: 43 posturi educatoare limba română (268 candidați), 10 posturi învățători limba română (189 candidați) și 6 posturi educație fizică și sport (101 candidați).

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Probele practice și inspecțiile la clasă s-au desfășurat în perioada 24 mai-30 iunie. Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în perioada 29 iulie -26 august 2022. 

CITEȘTE ȘI:

Județul Cluj, în top la concursul de titularizare. 16 candidați au obținut nota 10

Învătământul clujean, din nou în TOP. Primul loc pe țară la examenul de titularizare

Petiție plină de greșeli a celor care vor să fie profesori, deși s-au retras din examenul de titularizare

abonare newsletter