Educație

Petiție plină de greșeli a celor care vor să fie profesori, deși s-au retras din examenul de titularizare

Greșeli de acord, de punctuație și de ortografie în petiția online lansată de cei care s-au retras din examenul de titularizare.

Ei au primit interdicție din partea ministrului Educației să vină la catedră anul acesta, ca suplinitor sau la plata cu ora, așa cum era practica până acum, cu toate că se retrăseseră din examen. Deși are un singur paragraf, format dintr-o frază continuă, petiția conține numeroase greșeli gramaticale, informează edupedu.ro.

Amintim că petiția a fost lansată și semnată de persoane care s-au retras din examenul de angajare în școală, ca profesor. Pentru a se titulariza – adică pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată într-o școală – un candidat trebuie să obțină minimum nota 7 la examen. Pentru a deveni suplinitor, candidatul la titularizare trebuie să obțină minimum nota 5.


Regulile examenului de titularizare le-au permis ani de zile candidaților să se retragă din examen, fără să fie considerați picați. Ei puteau să predea pur și simplu foile de examen goale, după cel puțin o oră de la împărțirea subiectelor, iar lucrările nu le erau notate și nici nu erau considerați eliminați.

Ultimele Stiri
abonare newsletter