Educație

2.000 de laptopuri cu conexiune la internet pentru studenții UBB cu bursă socială

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a finalizat achiziția celor 2.000 de laptopuri destinate studenților beneficiari de bursă socială, prin proiectul POC TIC4UBB, contractat în luna iulie 2021.

Studenții UBB cu bursă socială vor primi laptopuri cu conexiune la internet/ Foto: pixabay.com Studenții UBB cu bursă socială vor primi laptopuri cu conexiune la internet/ Foto: pixabay.com

 

Laptopurile cu conexiune la internet vor fi distribuite conform unei metodologii, studenților care au bursă socială, începând cu toamna anului 2022.


 

„Ne bucurăm că am reușit să finalizăm achiziția celor 2.000 de laptopuri, un demers care părea aproape imposibil la debutul proiectului. UBB continuă astfel demersurile de digitalizare a universității cu impact mare prin sprijinirea a 2.000 de studenți din medii dezavantajate”, prorectorul responsabil cu studenții Dan-Tudor Lazăr, manager al proiectului.


 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„La UBB excelența și incluziunea, în spiritul Uniunii Europene, merg împreună – nu este ușor și trebuie să fim mereu inovativi, dar suntem nu doar printre cei mai buni, dar și cei mai mari din țară -, așa că mă bucură implementarea acestui proiect care va contribui atât la accentuarea digitalizării UBB, cât și la o mai bună incluziune a studenților care au nevoie de suport în acest proces.”, a adăugat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Proiectul denumit „TIC4UBB” este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020. Valoarea totală a proiectului este de 7.265.695 lei.


Contractul de finanțare în valoare totală de 7.265.695 lei, a fost semnat cu Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale. Acesta a fost depus în cadrul Componentei 1 Acțiunea 2.3.3. apelul 2, Axa Prioritară: Tehnologia Informației si Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă Operațiunea: Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultura.

 

CITEȘTE ȘI:

UBB Cluj implementează cel mai mare proiect de digitalizare a unei universități prin PNRR. Valoarea proiectului, peste 13 mil. de euro

Institutul UBB în Inteligență Artificială, Realitate Virtuală și Robotică a încheiat un parteneriat strategic cu Microsoft

Admitere UBB Cluj 2022-2023. TOT ce trebuie să știi despre admitere și locurile la buget sau taxă

Ultimele Stiri
abonare newsletter