Economie

Dragoş Damian, Terapia Cluj: „Ceaiul de tei e următorul produs la care va exploda preţul. Faceţi stocuri”

CEO-ul Terapia Cluj Dragoș Damian evidențiază într-o opinie ignorarea autorităților în legătură cu criza utilităților, scumpirea alimentelor și alte probleme economice cu care se confruntă România în prezent.

Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj / Foto: arhivă

 

 


Într-o opinie publicată în zf.ro, CEO-ul Terapia Cluj, Dragoș Damian, a adus în discuție câteva dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă România în prezent.

 


El a vorbit despre creșterile la utilități, problema scumpirii materiilor și materialelor (mai exact, livrarea acestora) și lipsa forței de muncă, în special a personalului pregătit:

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

„Dimineața a început pentru fabricile din România așa cum începe în fiecare zi din ultimul an:

- cât au să mai crească prețurile la utilități, dar asta nici nu mai contează. Problema reală este ce ne facem dacă se taie gazul și petrolul? Cum am putut să facem greșeala de a închide mine sau de a nu construi microhidrocentrale?


- de unde să facem rost de alte surse de materii prime și materiale, încet-încet se blochează toată Asia, deja există o criză de aluminiu, urmează una de hârtie și apoi, mai mult ca sigur, cea de plastic? Și ironic, problema mare nu este scumpirea materiilor prime și materiale, ale căror prețuri s-au dublat, ci livrarea lor. Oare o să ajungem la un an termen de livrare, blocând capital de lucru? Știu oare autoritățile că nu mai avem în țară nici un lanț de aprovizionare intact?

- așteptăm de luni de zile autorizațiile de construcții ca să extindem fabrica și să creăm încă 100 de joburi noi, când vor veni oare? Oare cum se descurcă cei care construiesc blocuri, despre care aflăm că primesc autorizații în 2-3 săptămâni?”, a spus CEO-ul Terapia Cluj.


De asemenea, Dragoș Damian a evidețiat o altă problemă foarte importantă - criza forței de muncă. El spune că până și autoritățile știu că firmele își fură oamenii, una de la alta, pentru că „nu mai are nici un rost să pregătești tinerii de liceu și studenții, când e mai ușor să furi de la competiția care îi pregătește”.

Sfatul autorităților - „beți ceai de tei”

Damian a continuat opinia cu creșterile de taxe și impozite, problema muncii la negru, dar și inflație. Directorul Terapia Cluj a evidențiat și ce sfaturi au oferit autoritățile cetățenilor, anume să bea ceai de tei pentru a se liniști.

Iar acum, Dragoș Damian, se întreabă ironic de ce nimeni nu s-a gândit până acum să bea ceai de tei pentru a scăpa de probleme:„Oare s-a scumpit ceaiul de tei acum ca stim ca linisteste si toata lumea isi va cumpara?”

„- când au să crească taxele și impozitele, în 2023, că doar în 2024 sunt alegeri? De unde se vor plăti toate datoriile pe care le face Romania dacă nu din creșterea de taxe și impozite, de vreme ce evaziunea fiscală și muncă la negru, de zeci de miliarde pe an, de ani de zile, nu sunt frânate în nici un fel?

- am auzit de la autorități că dacă bei ceai de tei te liniștești și vezi lucrurile mai optimist, oare se găsește ceai de tei la supermarket, dar românesc dacă se poate? Cum de nu ne-am gândit să bem ceai de tei în ultimii 3 ani, în pandemie, în criza utilităților, în inflația care a început anul trecut, înainte de război? Oare s-a scumpit ceaiul de tei acum că știm că liniștește și toată lumea își va cumpăra?”, a mai spus Dragoș Damian.

CITEȘTE ȘI:

Opinie. Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: „România, Țara anului 2022 în Uniunea Europeană”

Opinie. Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: „ISTORIA, cartea de căpătâi a oamenilor de afaceri din Generația Y”

Ultimele Stiri
abonare newsletter