Economie

Prețul apartamentelor din Cluj-Napoca, exagerat. Diferența față de Capitală, până la 800 de euro

În Cluj-Napoca, prețul pe metru pătrat la apartamente a ajuns la un maxim istoric, având o diferență imensă față de București sau alte orașe mari din România.

În Cluj-Napoca, prețul pe metru pătrat la apartamente a ajuns la un maxim istoric În Cluj-Napoca, prețul pe metru pătrat la apartamente a ajuns la un maxim istoric

 

 


Potrivit unei analize imobiliare.ro, piața imobiliară în Cluj-Napoca a ajuns la diferențe uriașe față de cea din alte mari orașe sau din Capitală. Diferența de preț poate ajunge până la 800 de euro.

 


Creșterile de prețuri la imobiliare au fost înregistrate atât la apartamentele noi, cât și la cele vechi.

În orașul de pe Someș, apartamentele care sunt scoase la vânzare în Centru și în zona ultracentrală costă 2.350 de euri pe metru pătrat util, în medie. Acestea sunt cifrele după un avans trimestrial de 4,2% și cel anual de 8,4%.


Dacă trecem în zona semicentrală a municipiului Cluj-Napoca, un apartament are un preț mediu de 2.110 de euro pe metru pătrat. Prețurile au crescut +3,4% în trei luni și +10,4 într-un an.

La marginea orașului, în cartiere, prețul mediu ajunge la 1.800 de euro pe metru pătrat util. Și acest preț este în creștere față de ultimele trei luni cu 5,4%, iar față de anul trecut cu 7,4%.


Între timp, în București cele mai scumpe apartamente se găsesc în zona centrală unde prețul mediu ajunge la 2.320 de euro, în zona semicentrală un apartament este scos la vânzare la prețul mediu de 1.730 de euro, iar la marginea orașului prețul mediu este de 1.430 de euro pe metru pătrat util.

CITEȘTE ȘI:

Explozie de prețuri la chirii cu +55% pentru apartamentele din Iris. În ce cartiere au scăzut prețurile?

Dezvoltatorii anunță că apartamentele se vor scumpi cu 30%. Prețurile în Cluj-Napoca, în continuă creștere

Ultimele Stiri
abonare newsletter