Economie

Explozie de prețuri la chirii cu +55% pentru apartamentele din Iris. În ce cartiere au scăzut prețurile?

În Cluj-Napoca s-au înregistrat creșteri mari la prețurile chiriilor din unele cartiere. În Iris a fost înregistrată cea mai mare creștere, deși nu este un cartier foarte căutat.

Creștere spectaculoasă a prețurilor apartamentelor închiriate din cartierul Iris din Cluj-Napoca/ foto: korter.ro Creștere spectaculoasă a prețurilor apartamentelor închiriate din cartierul Iris din Cluj-Napoca/ foto: korter.ro

 

 


La o privire de ansamblu, piața imobiliară pe chirii din Cluj-Napoca a înregistrat o scădere cu -5,32% în luna octombrie, potrivit indicelui Blitz. Astfel, prețul mediu al unui apartament închiriat a ajuns la 356 de euro la nivelul întregii piețe.

 


Chiar dacă a fost înregistrată o scădere generală, unele cartiere din Cluj-Napoca au avut parte și de creșteri semnificative.

Prețurile au explodat în Iris

Cea mai importantă și spectaculoasă creștere a fost înregistrată în cartierul Iris, despre care experții în imobiliare spun că nu este „un cartier foarte căutat și relevant pentru zona de chirii”.


În Iris s-a produs o explozie de prețuri de +55,17%, un apartament închirat ajungând până la valoarea de 450 de euro de la 290 de  de euro: „Deși este cel mai spectaculos salt de prețuri pe care l-am înregistrat în ultimi 2 ani, nu este un cartier foarte căutat și relevant pentru zona de chirii”, se arată în raportul Blitz.

Al doilea cartier din Cluj-Napoca ce a înregistrat o creștere semnificativă pe zona chiriilor în luna octombrie a fost cartierul Mărăști. Acolo s-a înregistrat o creștere majoră constantă de +19,59%, de la 291 de euro la 348 de euro.


În Grigorescu, chiriile au sărit de la 317 de euro la 348 de euro, adică cu +9,78%, iar în Zorilor chiriile au crescut cu +8,29 %, la nivelul de 350 de euro de la 379 de euro, potrivit sursei citate.

Un alt cartier afectat de creșterea prețurilor la chirii este Mănăștur. În acest cartier a fost înregistrată o creștere de +7,93% - de la 290 de euro la 313 de euro.


Scăderi în Centru și Bună Ziua

Chiar dacă în multe cartiere s-au înregistrat creșteri, chiar mari, care aduc cumva piața înapoi la nivelul pe care îl avea în luna august, mai există și alte zone din Cluj-Napoca ce au înregistrat scăderi, în mod surprinzător.

Cartierul Bună Ziua, unul dintre cele mai căutate din acest oraș, a înregistrat o scădere de -8.10 %. Astfel, locuințele închiriate au ajuns la 386 de euro, de la 420 de euro.

Și în Centru va fost înregistrată o scădere a prețurilor, dar nu atât de semnificativă ca în cartierul Bună Ziua. În zona centrală, prețurile chiriilor au scăzut până la suma de 444 de euro, de la 447. Scăderea a fost de numai -0,67%.

În ceea ce privește situația din Florești, „dormitorul Clujului”, prețurile au suferit creșteri de +0,83%, crescând la 242 de euro: „În cartierul Florești, trendul este ascendent atât pe segmentul de vânzări, cât și pe cel de chirii!”, arată sursa citată.
 

CITEȘTE ȘI:

Cartierul Iris, ca un ghetou: „Ne-au rugat să punem camere video ca să nu le mai fie bătuți și amenințați copiii”

Oficial! Prețul chiriilor și locuințelor ANL pentru tineri scade cu 50%. Cât va costa o locuință în Cluj-Napoca?

Ultimele Stiri
abonare newsletter