Economie

Emil Boc: „Restaurante și terase, deschise în Cluj-Napoca și dacă va fi scenariul roșu! Avem soluții”

Primarul Emil Boc a mărturisit că există soluții pentru salvarea economiei clujene, chiar și dacă Cluj-Napoca va intra în scenariul roșu, când va ajunge la 3 cazuri la mie.

 

 


Întrebat dacă îi este frică de tulpina Delta, primarul Emil Boc a spus că nu are de ce să îi fie frică având în vedere că este vaccinat: „De ce să ne fie frică? Suntem vaccinați și dacă, doamne ferește, fac o formă, toate datele ne arată că e mult mai ușoară. Așa că nu există alternativă la Delta sau ce o mai fi, decât vaccinarea.”

 


Edilul a vorbit la o emisiune radio despre efectele pe care această tulpină și valul 4 le poate avea asupra municipiului Cluj-Napoca. 

Certificatul verde, soluția pentru salvarea economiei locale

El a mărturisit că, deși trendul cazurilor de Covid-19 este unul crescător, există soluții ca economia clujeană să nu fie închisă nici în scenariul roșu, când orașul de pe Someș va ajunge la 3 cazuri la 1.000 de locuitori.


Soluția o reprezintă certificatul verde, care atestă dacă ai fost vaccinat anti-Covid-19, ai trecut prin boală sau dacă te-ai testat.

„Trendul ăsta este crescător de vreo 10 săptămâni dacă ne uităm pe toate analizele, pe nivel național și pe nivel european, confirmă această creștere a numărului de cazuri, dar ce pot să vă spun din datele pe care le am astăzi și pe prognoze, e că economia Clujului nu se va închide. Restaurantele, terasele nu se vor închide în Cluj-Napoca. Evident că pentru asta am discutat în permanență cu prim ministrul și cu ceilalți oameni autorizați pentru ca în cazul în care se depășește 3 la mie să se impună certificatul verde, ceea ce mi se pare absolut firesc și normal.


Adică nu închizi economia, ci dimpotrivă. Îi faci pe oameni responsabili să intre doar dacă au vaccinul, test sau dacă au trecut prin boală. Mă bucur că premierul a fost de acord și a răspuns extrem de pozitiv acestei solicitări și Asociației Municipiilor din România. În condițiile acestea, nu rămâne decât un mesaj clar și consecvent: gratuit, vă rog să vă vaccinați, dragi clujeni, pentru că este singura cale”, a mai explicat Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:


Restaurantele rămân deschise, indiferent de incidența cazurilor de Covid. În ce condiții

 

Rafila: „Cluj-Napoca, primul oraș în carantină”. Răspunsul lui Boc: „Să-și vadă de treabă. De grija noastră să nu moară”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter