Economie

Prețul apartamentelor din Cluj-Napoca, în continuă CREȘTERE. Metrul pătrat se îndreaptă spre 2.000 de euro

În ultimele două luni, prețurile locuințelor din Cluj au fost în continuă creștere. Nici în luna mai prețurile nu au stagnat, dimpotrivă, au persistat în majorare.

 

 


Prețurile apartamentelor s-au majorat și în luna mai. La fel ca în celelalte două luni de primăvară, prețurile locuințelor din România au continuat să crească și în luna mai.

 


Astfel, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată, la nivel național, de vânzătorii de apartamente (noi și vechi) s-a majorat cu 0,7% luna trecută, ajungând la un nivel de 1.406 euro pe metru pătrat util (față de 1.396 de euro pe metru pătrat util la finele lui aprilie).

Evoluții pozitive au avut loc în cinci dintre cele șase mari orașe monitorizate constant de compania menționată.


Media prețurilor în Cluj-Napoca

În orașul de pe Someș, pretențiile vânzătorilor de apartamente s-au majorat ușor, respectiv cu 0,4% în luna mai, acestea ajungând, în momentul de față, la o medie de 1.910  euro pe metru pătrat util (comparativ cu 1.903 euro pe metru pătrat la finele lui aprilie).


În capitala Transilvaniei, prețurile au avut o evoluție diferită pe cele două segmente de piață analizate: locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1,5% (de la 1.870 la 1.898 de euro pe metru pătrat), în vreme ce unitățile din ansamblurile noi au consemnat un recul de 0,8% (de la 1.937 la 1.921 de euro pe metru pătrat).  

CITEȘTE ȘI: Cele mai spectaculoase apartamente din Cluj-Napoca. Design-uri unice, de la „horror” la vintage. GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter