Actualitate

Clujul, mai scump decât Dubaiul? Apartamente cu vedere la cimitir vs vedere spre Burj Khalifa

Un clujean a arătat cum prețul pe un metru pătrat al unui apartament scos la vânzare în Cluj-Napoca este aproape cât cel al unuia din Dubai. „Prețuri pentru prinți arabi”, a spus bărbatul, despre apartamentele din municipiu. Piața imobiliară de la Cluj nu a fost afectată de pandemie.

 

 


Astfel, clujeanul a postat pe rețelele de socializare o fotografie în care face o paralelă între prețurile apartamentelor din Cluj-Napoca și cele din Dubai. Un metru pătrat în West Bay Tower Downtown Dubai costă aproximativ 2.500 de euro, fiind vorba despre apartamente finisate. În același timp, un metru pătrat în cadrul ansamblului rezidențial Platinia, de pe strada Avram Iancu, costă aproximativ 3.000 de euro, iar apartamentele sunt nefinisate. O altă diferență subliniată de clujean este vederea pe care cele două locații comparate le oferă.

 


Clădirea de câteva zeci de etaje din Dubai oferă vedere spre Burj Khalifa, în timp ce apartamentele de la Platinia au vedere spre... Cimitirul Central din Cluj-Napoca, arată clujeanul.

Cum au ajuns prețurile imobiliarelor atât de mari la Cluj?

Piața imobiliară din Cluj nu a scăzut foarte tare în pandemie, ba chiar a urcat pe segmentul vânzărilor de apartamente. La un an de la debutul pandemiei, piața imobiliară din Cluj a avut o creștere constantă, mai exact de 14%, potrivit unei analize făcute de agenția imobiliară Blitz.


Chiar dacă chiriile au mai scăzut în perioada pandemiei, fapt declanșat de plecarea studenților, se pare că proprietarii din Cluj se pregătesc să mărească prețurile, deoarece mulți se așteaptă ca din toamnă să se deschidă facultățile. Același lucru se întâmplă și pe partea de vânzări. În ceea ce privește vânzările apartamentelor, prețurile s-au menținut în majoritatea cartierelor din Cluj-Napoca, însă două dintre acestea, Gheorgheni și Mărăști, au cunoscut o ușoară creștere a prețurilor.

„Prețul apartamentelor s-a menținut în mare parte, însă în zonele Gheorgheni și Mărăști au crescut puțin, deoarece vânzătorii mizează mult pe reînceperea activității școlare”, a declarat în această săptămână pentru monitorulcj.ro, Florin Giurgiu, agent imobiliar specializat pe vânzări.


Sursă foto: Facebook/ Grup Clujul Civic

CITEȘTE ȘI:


FOTO. Casă dărăpănată, scoasă la vânzare la prețul de 175.000 de euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter