Economie

HoReCa va primi 500 de milioane de euro pentru pierderile provocate de pandemia COVID-19

Comisia Europeană a aprobat schema românească de 500 de milioane de euro pentru agenții economici din HoReCa, turism și din domeniul hotelier.

 

 


A fost aprobată schema românesc de 500 de milioane de euro pentru sprijinirea restaurantelor, agențiilor de turism și hotelurilor care au avut poierderi seminficative provocate de pandemia COVID-19, informează Reprezentanța Comisiei Europene în România.

 


Comisia Europeană va oferi un sprijin public, sub formă de subvenții directe, va acoperi până la 20 % din pierderile de venituri (sau, în cazul anumitor agenții de turism care aplică un regim special, volumul facturilor emise pentru servicii turistice, inclusiv marja) pe care beneficiarul le-a înregistrat între 1 ianuarie și 21 decembrie 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, potrivit unui comunicat transmis de Reprezentanța CE.

Măsura urmărește să ajute beneficiarii să își acopere nevoile de lichidități și să își continue activitățile în timpul și ulterior pandemiei. Comisia a constatat că schema românească respectă condițiile prevăzute în cadrul temporar.


Există anumite condiții:

-sprijinul nu va depăși 1,8 milioane EUR per beneficiar, astfel cum se prevede în cadrul temporar
-ajutorul va fi acordat cel târziu la 31 decembrie 2021

„Măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile cadrului temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat”, au transmis reprezentanții Comisiei Europene.


CITEȘTE ȘI:

Ping-pong cu restaurantele: „Te-am deschis! Te-am închis!”. Patronii HoReCa, exasperați de cum se calculează incidența cazurilor de COVID-19

Ultimele Stiri
abonare newsletter