Economie

Banii pentru pensia privată s-au înmulțit. Peste 75 de miliarde de lei, adunați în conturile românilor.

Banii pentru pensia privată a românilor s-au înmulțit în anul 2020, în plină pandemie. Peste 75 de miliarde de lei au fost adunați în conturi.

 

 


În pandemie, banii pentru pensia privată în România s-au înmulțit atât de mult încât românii pot să stea liniștiți până la bătrânețe, conform ProTv. Pilonul 2 de pensii private obligatorii a avut profit de 6% în 2020.

 


”În mod constant, performanța noastră a fost peste rata inflației. Fondurile din Pilonul 2 de pensii au produs un câștig net pentru participanți de 900 milioane de euro”, a declarat Radu Crăciun, președinte APAPR, Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România, conform sursei citate.

Deși 7,5 milioane de români sunt incluși în pilonul 2, doar jumătate au contribuit în fiecare lună. Chiar dacă în pandemie mulți oameni și-au pierdut locul de muncă și au avut pierderi financiare imense, alți oameni au avut salarii mari.


Angajații din România contribuie la pilonul 2 de pensii private cu 3,75% din salariul brut pe care îl au, iar în conturile lor există 75 de miliarde de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter