Economie

Pensii 2021. Ministrul Muncii a anunțat când vor crește pensiile în următorul an

Pensii 2021. Ministrul Muncii a vorbit despre creșterea pensiilor, în contextul în care mulți români se așteaptă ca punctul de pensie să crească de la 1 ianuarie 2021.

 

 


Pensii 2021. Violeta Alexandru a declarat că încă nu a fost luată o decizie efectivă în legătură cu momentul în care pensiile din România vor fi majorate cu 8%. Astfel, pensionarii care se așteptau la mai mulți bani de la începutul noului an, ar putea fi nevoiți să mai aștepte.

 


Pensii 2021. Când vor fi majorate pensiile?

„Sunt prevăzute creșteri de așa manieră încât să acopere rata inflației, minim 50% din câștigul salarial mediu brut pe economie, și vor fi aceste creșteri făcute, pentru că ne-am angajat prin programul de guvernare și prin toate declarațiile publice. Decizii efective pe acest subiect, când anume va fi această creștere, vor fi luate de echipa guvernamentală, spre finalul anului, după ce se va face evaluarea resurselor bugetare, pentru că tot ce discutăm se bazează pe situația încasărilor la buget. Vă pot spune ce ne dorim noi, liberalii, și anume creșterea pensiilor etapizat”, a declarat ministrul Muncii.

Pensii 2021. Pensionarii vor fi dezamăgiți de rezultat

În luna noiembrie, Florin Cîțu, în calitate de ministru de Finanțe, a declarat că pensiile românilor vor fi mărite cu 8% în anul 2021.


„Noi estimăm, mizăm pe o creștere a pensiei în următorii patru ani cu 46%, anul viitor estimarea este de 8,1%”, a spus acesta.

Punctul de pensie ar trebui să fie majorat de la 1.442 de lei până la 1.559 lei în anul 2021, adică cu 117 lei. Însă, varianta majorării punctului de pensie de la data de 1 ianuarie 2021 nu este sigură. Pensionarii ar putea rămâne dezamăgiți.


Pensii 2021. Ce se va întâmpla cu pensiile speciale?

Recent, Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că impozitarea cu 85% a pensiilor speciale ce depășesc suma de 7.000 de lei este neconstituțională. Prin urmare, magistrații, printre care și judecătorii CCR, vor rămâne cu mai mulți bani.

„Având în vedere reperele de natură constituțională în materia pensiei de serviciu a magistraților, Curtea constată că legiuitorul și-a depășit marja de apreciere în procesul de legiferare. Legiuitorului îi revine obligația de a adopta măsuri legislative corespunzătoare care să realizeze o necesară adaptare a pensiei de serviciu în raport cu rațiunea și scopul instituirii sale”, a stabilit CCR.


CITEȘTE ȘI:

Cât de mult au crescut salariile angajaților care nu au stat acasă în pandemie? Creștere uriașă pentru curieri.

 

 

 

 

abonare newsletter