Economie

Guvernul ar putea tăia din sporurile bugetarilor. Cîțu: „Președintele României nu mai are cel mai mare salariu”

Premierul Florin Cîțu a spus că are în vedere modificarea legii salarizării pentru a elimina nedreptățile din sistemul public. Cu alte cuvinte, Guvernul ar putea tăia din sporurile bugetarilor.

 

 


Guvernul analizează situația sporurilor acordate în sistemul public pentru a observa care dintre este sunt justificate, și care nu. Această analiză vine în contextul elaborării proiectului de buget pentru anul 2021.

 


Premierul Florin Cîțu a spus că va analiza lista sporurilor din sectorul public, în contextul în care s-a adus în discuție sporurile de 30% acordate angajaţilor din Prefecturi în contextul epidemiei de COVID-19

„Ne uităm la toate sporurile în sectorul public pentru bugetul din 2021 să vedem care dintre ele se justifică sau nu şi ne uităm la tot sistemul de salarizare. În acelaşi timp, pentru 2021, vom veni cu o lege a salarizării care să elimine din inechităţi. Aşa cum a fost făcută, Legea salarizării în 2017 promitea acest lucru. După aceea, au apărut tot felul de excepţii şi, de fapt, tineţi minte, primul lucru care s-a spus a fost că preşedintele României are cel mai mare salariu şi (...) nu mai este aşa. Au apărut tot felul de excepţii şi trebuie corectate”, a afirmat Cîţu, la Radio Guerrilla.


Premierul a anunțat că Legea salarizării şi Legea pensiilor vor fi amendate anul acesta.

 „Vor fi modificate pentru a ţine cont de câteva principii: Legea pensiilor de principiul contributivităţii, Legea salarizării de câteva principii clare pentru a elimina aceste inechităţi din sistemul public”, a explicat Florin Cîţu.


Cea mai mare pensie încasată în România depășește 78.000 de lei!

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a spus la Digi24 că cea mai mare pensie care este încasată în România depășește 78.000 de lei, cu toate aceastea contribuțiile ar acoperi o pensie de puțin peste 5.000 de lei.

De asemenea, ministrul a precizat că există și pensii de 41.000 de lei, iar în același timp există 900.000 de români care primesc doar 800 de lei pe lună.


CITEȘTE ȘI:

Cât e cea mai mare pensie din România? Ar trebui să fie de doar 5.000 de lei, bani din contributivitate

abonare newsletter