Economie

Farmec are planuri de extindere

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/09_ziua/mircea-turdean-farmec.jpg" border="0" alt="Mircea Turdean, directorul general al Farmec Cluj-Napoca" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Compania urmăreşte creşterea cifrei de afaceri cu 5% în 2011.</p> <p>Producătorul clujean de cosmetice Farmec a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de 95,9 milioane lei, în creştere cu 10% faţă de 2009.</p> <p>Pentru acest an, conducerea companiei estimează un avans de 5% a cifrei de afaceri. „Am încheiat un an dificil cu rezultate peste aşteptări, în condiţiile în care, în primele luni, obiectivul nostru de creştere era de 5%. Motorul creşterii au fost lansările, susţinute de investiţii în marketing şi de o prezenţă mai vizibilă în principalele canale de distribuţie.</p>

Pentru acest an, avem în vedere consolidarea poziţiei pe piaţă şi un avans al afacerilor de încă 5%, în condiţiile în care vom avea un mare număr de noutăţi cu care vom susţine vânzările. Intenţionăm, de asemenea, să pătrundem în reţelele moderne de retail din afara ţării, primii paşi în această direcţie fiind deja realizaţi anul trecut, prin intrarea pe piaţa din Ungaria”, a declarat Mircea Turdean (foto), directorul general al Farmec Cluj-Napoca.

Conform datelor furnizate de compania de cercetări de piaţă Nielsen, Farmec este lider cantitativ în segmentul de îngrijire a feţei, cu o cotă de piaţă de 26,2%, în timp ce valoric deţine o cotă de 20,64%. În plus, laptele Doina ocupă în continuare primul loc în clasamentul demachiantelor din România, având o cotă cantitativă de peste 17%. Farmec deţine mărci precum Gerovital H3 Evolution, Gerovital H3 prof. dr. Ana Aslan, Gerovital Plant, Aslavital şi Farmec, produsele companiei fiind prezente în peste 30 de ţări.    A.D.

Ultimele Stiri
abonare newsletter