Economie

Clujul se află în topul celor mai bogate județe din România

Județul Cluj a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 65,7 miliarde de lei și peste 180.000 de angajați.

 

 


Județul Cluj se află printre primele locuri la cifra de afaceri din România, în urma unei analize realizată de KeysFin Local Business,

În funcție de numărul de companii existente, Clujul se află pe locul doi, imediat după Capitală, cu 42.900 de companii (6,3% din total). Bucureștiul are 139.900 de mii de companii înregistrate în 2019.


Cifra de afaceri a crescut în ultimii patru ani, Clujul ajungând pe locul 4 în 2019, fiind unul dintre cele mai bogate județe din România. Județul  înregistrând anul trecut o cifră de afaceri de 65,7 miliarde de lei.

Sectoarele de activitate cele mai productive

Când vorbim de sectoarele de activitate, comerțul predomină în toate județele din România. De asemenea, construcțiile, Industria Prelcucrătoare, dar și IT&C-ul ocupă locuri fruntașe în sectoarele de activitate.


Clujul se află pe locul doi la comerț cu un număr de 9.700 de firme și o cifră de afaceri de 24,7 miliarde de lei (4% din sector).

Construcțiile sunt populare în București, Cluj și Timiș, aceste trei județe fiind cele mai importante pentru acest domeniu de activitate. Clujul se află pe locul doi, imediat după București cu 5.100 de companii și cu 6,9 miliarde de lei la cifră de afaceri.


Domeniul IT&C devine din ce în ce mai activ în marele județe din România, și din nou Clujul se află pe locul doi și în acest domeniu de activitate cu 2.900 de companii și o cifră de afaceri de 5,7 miliarde de lei.

Când vorbim de cele mai muncitoare județe, Clujul se află în topul României, acesta înregistând 183.700 de angajați în anul 2019.


Analiza are la bază datele financiare la 2019 raportate de companii la Ministerul Finanțelor până în momentul extragerii informațiilor, în septembrie 2020. Datele pot suferi modificări până la sfârșitul lui 2020.

CITEȘTE ȘI:

ANALIZĂ VALUTARĂ. Leul, prima victimă a PSD

 

Clujul ocupă locul doi în topul salariilor din România

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter