Economie

VIDEO. Guvernul promite bani pentru Aeroportul din Cluj, în contextul pandemiei coronavirus

Aeroportul din Cluj-Napoca va beneficia de sprijin din partea Guvernului pentru a combate pierderile cauzate de pandemia de coronavirus.

 

 


Aeroporturile din Iaşi, Bacău, Cluj, Craiova şi Sibiu vor beneficia de o schemă de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor înregistrate ca urmare a pandemiei de COVID-19, în sumă totală de 22 de milioane de lei, în baza unui memorandum aprobat de Guvern, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.


„Printr-un memorandum iniţiat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a fost adoptată în această şedinţă de Guvern o schemă de ajutor de stat pentru aeroporturile regionale cu un trafic situat între 200.000 şi 3 milioane de pasageri pe an, aflate în subordinea unor judeţe, pentru compensarea pierderilor înregistrate ca urmare a pandemiei de COVID-19. Vorbim despre aeroporturile din Iaşi, Bacău, Cluj, Craiova şi Sibiu care vor beneficia de o compensare a pierderilor în sumă totală de aproximativ 22 de milioane de lei. Facem precizarea că în cazul aeroporturilor cu un trafic mai mic de 200.000 de pasageri pe an au beneficiat, deja, de o schemă similară de sprijin, iar alte aeroporturi care se încadrează în categoria de trafic între 200.000 şi 3 milioane de pasageri pe an au accesat în mod individual astfel de scheme de compensare pentru pierderile suferite ca urmare a pandemiei COVID-19 ", a declarat Ionel Dancă, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern.


El a precizat că prin acest memorandum se creează cadrul legal pentru aprobarea unei ordonanţe de urgenţă pentru acordarea unor ajutoare de stat acestor aeroporturi care nu au fost cuprinse în schemele anterioare de ajutor de stat sau nu beneficiază de o facilitate similară în prezent.


 

CITEȘTE ȘI:

 


Aeroportul Cluj REIA ZBORURILE spre Italia și Franța

 

 


Zboruri noi în străinătate de pe Aeroport Cluj. O țară vizitată de mii de români își deschide granițele

Ultimele Stiri
abonare newsletter