Economie

Pentru clujenii pasionați de sport: cât câștigă un antrenor de fitness

Cât câștigă un antrenor de fitness depinde foarte mult de nivelul său de experiență, de sala la care lucrează și de impresia pe care o face clienților.

În primul rând, ca să ajungi antrenor de fitness nu este chiar așa de ușor, de unde probabil și nevoia unor venituri mai mari. Se cer studii în domeniu, iar asta înseamnă absolvirea Facultății de Educație fizică și sport. Mai apoi se cere un atestat de antrenor de fitness, ceea ce înseamnă înscrierea și participarea la niște cursuri, iar apoi examinarea finală. Evident, nu toți antrenorii de fitness au trecut prin acest proces. Unii dintre ei poate au bifat doar următoarele calități: sunt foarte bine pregătiți din punct de vedere fizic (mai pe românește au un corp perfect), au conștințe despre alimentație sănătoasă și despre activitatea fizică potrivită fiecărei situații, dar au și carismă și sunt apreciați de clienți, informează life.ro.

De obicei, un antrenor de fitness are un salariu fix de câteva sute până la 2-3000 de lei, iar restul, asemenea oamenilor de vânzări, se completează din comision.


Cei care lucrează pentru marile companii ajung să câștige câteva mii de euro pe lună, cei mai buni primind jumătate din prețul plătit de client pe ora de fitness.

Ceilalți, cei care nu au ajuns în  astfel de poziții de top, primesc un mic comision din partea sălii la care lucrează și își suplimentează veniturile cu banii pe care îi primesc acordând servicii individuale – aceia care antrenează în parc.

Etichete: salariu sport
Ultimele Stiri
abonare newsletter