Economie

Ministrul Cuc pune tunurile pe constructori la Autostrada Sebeş-Turda: „Să lucreze şi seara”

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care a revenit joi, după două săptămâni, pe şantierul Autostrăzii Sebeş-Turda lotul 1, unde va fi şi cel mai mare nod rutier din România, s-a declarat mulţumit de mobilizarea constructorului, reiterând că acest tronson va fi dat în circulaţie până la sfârşitul anului.

"Am revenit pe acest lot de autostradă, lotul 1, după două săptămâni. Progresul fizic a crescut undeva între 2 şi 3 procente. Se lucrează intens la cel mai mare nod rutier din România. (...), pentru a putea da în folosinţă acest lot până la sfârşitul acestui an, aşa cum şi-a asumat constructorul. Mobilizarea este bună, se lucrează intens. Cred că se poate şi mai bine", a declarat Răzvan Cuc.

Ministrul a recomandat constructorului, o firmă italiană, să-şi extindă programul şi să lucreze şi seara, pentru a recupera timpul pierdut din cauza caniculei, şi a putea astfel finaliza obiectivul.


Cuc a susţinut că "speranţele sunt bune" pentru acest lot şi că tinde să creadă că "acest tronson va fi finalizat la sfârşitul acestui an, aşa cum şi-a asumat antreprenorul".

În 13 iunie, aflat în inspecţie pe şantier, alături de directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, ministrul Cuc a spus că lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda va fi dat circulaţiei până la sfârşitul acestui an.


Potrivit lui Răzvan Cuc, stadiul fizic al lucrărilor pe lotul 1 era, în urmă cu două săptămâni, de 71%.

Ministrul Transporturilor, care a inspectat joi, anterior, şi lotul 2 al autostrăzii Sebeş-Turda, unde a primit asigurări, din partea constructorului grec, că şi acesta va fi dat în trafic până la sfârşitul acestui an, a anunţat că, în curând, va fi înfiinţată "o linie verde", unde subcontractorii români care nu îşi primesc banii vor putea anunţa aceste eventuale nereguli.

Ultimele Stiri
abonare newsletter