Economie

Cât costă să închiriezi un spaţiu în inima Clujului

Clujul se numără printre judeţele cu cele mai multe firme deschise de tineri, antreprenorii focusându-se în special pe domeniile IT, Horeca şi comerţ cu amănuntul al îmbrăcămintei.

Investiţiile sunt constisitoare pentru mare parte din aceste afaceri, iar sediu central poate garanta un succes rapid. Clujul este însă o piaţă cu ofertă restrânsă din punct de vedere al spaţiilor comerciale din închiriat, de aici şi preţurile adesea exorbitante. Cea mai mare provocare este însă adapabilitatea acestor spaţii la tipul de activitate desfăşurată, potrivit unui studiu compariimobiliare.ro.

TOP cele mai scumpe vs. cele mai ieftine spaţii de închiriat în centrul municipiului Cluj-Napoca, preţuri valabile la mijlocul lunii octombrie 2018.


TOP cele mai scumpe spaţii de închiriat

14.940 euro


Spaţiu comercial pretabil pentru birouri/Horeca, compus din S+P, cu o suprafaţă totală de 1.193 mp + 300 mp de terasă (curte interioară) cu acces la două străzi. “Locaţia este una excelentă, clădirea fiind situată aproape de staţii ale mijloacelor de transport în comun, agenţii bancare, farmacii, centre de business, magazine, supermarket etc. Parterul dispune de vitrină la strada principală cu trafic pietonal intens”, se menţionează în anunţ.

7.500 euro


Imobilul are o suprafaţă utilă de 750 mp şi este compartimentat în 4 încăperi şi 3 grupuri sanitare. Este situat la etajul 1 al unui imobil dispus pe 3 nivele. Beneficiază de finisaje modern, iar sistemul de încălzire este asigurat de centrală termică.

7.000 euro


Spaţiul de închiriat are o suprafaţă utilă de 220 mp şi este compartimentat în 2 încăperi foarte spaţioase cu vitrină spre strada. Finisajele sunt deosebite având parchet laminat, ferestre din geam termopan şi tamplărie de PVS, centrală termică individuală. Este pretabil pentru orice activitate comercială.

TOP cele mai ieftine spaţii de închiriat


550 euro

Spaţiu pentru birouri situat în Piaţa Unirii, zona Consulatului Maghiar. Compartimentat în 2 camere cu trecere, bucătărie şi baie. Este recent finisat şi amenajat. Ideal pentru sediu firma sau salon.

550 euro

În apropiere de Tribunalul Cluj. Imobilul are 3 camere, cu suprafaţă utila de 58 mp. Spaţiul este situat la parter. Vitrină la stradă, aproape de mijloace de transport în comun.

650 euro

Spaţiu comercial cu o suprafaţă utilă de 50 mp, aflat la parterul unui imobil nou, este renovat, openspace şi nemobilat. Este pretabil unor activităţi de birouri, cabinet medical, farmacie etc.

Ce tipuri de spaţii se caută la Cluj-Napoca şi care sunt zonele preferate, datele fiind valabile pentru mijlocul lunii octombrie 2018

 Căutări după numărul de camere:

1 cameră - 44%
2 camere - 25%
3 camere - 17%
5 camere - 4%

Cele mai căutate zone:

Central - 32%
Mărăşti - 13%
Zorilor - 8%
Gheorgheni - 7%
P-ţa Mihai Viteazul - 6%
Mănăştur - 6%
Floreşti - 3%
Semicentral - 3%
Bună Ziua - 3%
Someşeni - 3%

Preţul mediu al spaţiilor de închiriat din Cluj-Napoca, pe zone

Andrei Mureşanu – 12 euro/mp
Apahida – 2 euro/mp
Borhanci – 16 euro/mp
Bună Ziua – 6 euro/mp
Central – 10 euro/mp
Europa – 7 euro/mp
Gheorgheni – 6 euro/mp
Grigorescu – 9 euro/mp
Gruia – 8 euro/mp
Între Lacuri – 14 euro/mp
Iris – 9 euro/mp
Mănăştur – 11 euro/mp
Mărăşti – 9 euro/mp
Plopilor – 9 euro/mp
Someşeni – 3 euro/mp

abonare newsletter