Economie

Pasagerul cu numărul 2.000.000 de pe Aeroportul Cluj, aniversat vineri

Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj-Napoca aniversează vineri, 7 septembrie, pasagerul cu numărul două milioane.

Potrivit directorului Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo, până la finalului anului, numărul pasagerilor s-ar putea apropia de pragul de 3 milioane. “La sfârşitul anului ne apropiem de un prag important de 3 milioane de pasageri. Este posibil însă ca acest prag să fie depăşit doar anul viitor. Un nou terminal ar putea fi gata în 4-5 ani, până atunci o să avem cele două porți de îmbarcare la etaj pentru zborurile externe. Analizăm și studiem soluții de extindere și pentru intern. Și la parter mai avem soluții de extindere. Noi am gândit acest terminal care este pentru 3 milioane de pasageri când aveam 200.000 de pasageri. Mai aveam articolele în care eram criticați că e un terminal pentru ciori, acum suntem criticați că e prea mic, dar oricum ne bucurăm că am reușit să ajungem aici”, spunea recent Ciceo.

În primele 6 luni ale anului, 1.297.000 de pasageri au tranzitat Aeroportul Internaţional Cluj.


Aeroportul Cluj este “obligat” în următorii 10 ani să investească 200 de milioane de euro în terminale, căi de rulare și pentru prelungirea pistei dacă vrea să atingă 7 milioane de pasageri, mai spune directorul aeroportului.

“Avem un plan pentru 7 milioane de pasageri. Sperăm să îl implementăm cât mai curând. Avem nevoie de căi de rulare, prelungirea pistei, terminal cargo, terminale. Avem venituri proprii importante. Anul trecut, aeroportul a avut 4 milioane de euro profit. Sperăm în fonduri europene, credite, putem susține credite dacă le luăm pe 20-25 de ani. Aeroportul Cluj este obligat în următorii 10 ani să investească 200 de milioane de euro. Ca să aducem 7 milioane de pasageri la Cluj trebuie să aducem noi destinații, noi companii aeriene, trebuie să asigurăm infrastructura”, a precizat Ciceo, luni, la un post de radio.


Anul trecut, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit în 21 septembrie pasagerul cu numărul 2 milioane înregistrat pentru prima dată în istoria aeroportului clujean.

2010, anul în care Aeroportul Cluj a avut pentru prima dată un milion de pasageri


2010 – pasagerul 1 milion a fost sărbătorit în luna decembrie

2014 – pasagerul 1 milion a fost sărbătorit în luna noiembrie


2015 – pasagerul 1 milion a fost sărbătorit în luna septembrie

2016 – pasagerul 1 milion a fost sărbătorit în luna august


2017 -  pasagerul 1 milion este sărbătorit în luna iunie

2017 – pasagerul 2 milioane este sărbătorit, în premieră, în luna septembrie

Ultimele Stiri
abonare newsletter