Economie

Pentru Compania de Drumuri “prioritate absolută” este Autostrada Sibiu-Piteşti. Autostrăzile din Cluj, la coada clasamentului

Proiectele postate de Compania de Drumuri în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), în perioada ianuarie-august 2017, sunt finanţate din Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 şi însumează 13,8 miliarde de lei fără TVA.

Potrivit unui comunicat de presă al Companiei de Drumuri, “prioritatea absolută este în acest moment Autostrada Sibiu-Pitești”.

„În acest context au fost scoase la licitație anul acesta contractele pentru proiectarea și execuția loturilor 1 și 5 ale acestui proiect de o importanță majoră pentru economia României. Până la sfârșitul anului, CNAIR intenționează să scoată la licitație și documentațiile pentru proiectarea și execuția loturilor 2, 3 și 4 ale acestei autostrăzi”, se arată în documentul citat.


Alte proiecte ale CNAIR sunt podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, lărgirea la patru benzi a actualei centuri a Capitalei, pasajele Berceni, Olteniţa şi Mogoşoaia şi noua inel de centură a Capitalei, varianta de ocolire Timişoara Sud.

“Printre obiectivele de infrastructură pentru care CNAIR SA a scos la licitație anul acesta contracte de proiectare și execuție se mai numară finalizarea Autostrăzii Brașov-Tg. Mureș-Cluj—Oradea (loturile 1,2,3 — Suplacu de Barcău-Borș). Se mai află în elaborare contracte pentru proiectarea și execuția sectorului Nădășelu — Mihăești, aferent Autostrăzii Transilvania. CNAIR SA va mai trimite anul acesta, Comisiei Europene, cereri de finanțare pentru proiectele Autostrăzilor Câmpia Turzii-Ogra-Tg. Mureș și Sebeș — Turda (faza II)”, mai transmite Compania de Drumuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter