Economie

Cum să plăteşti mai puţin în roaming, dacă vrei să pleci în vacanţă

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) are câteva sfaturi pentru cei care pleacă în vacanţe, dar vor să ţină legătura cu cei din ţară.

Potrivit ANPC, datorită Uniunii Europene puteți chiar să economisiți bani în cursul călătoriilor, în această vară având loc încă o scădere a prețurilor - cea mai pronunțată fiind reducerea prețului la comunicațiile de date în roaming: de la 45 de cenți/MB la 20 de cenți/MB (tarif perceput per kilobyte utilizat).

„De la 1 iulie 2014, anumiți furnizori de servicii de telefonie mobilă din Europa vă permit alegerea unui contract separat de roaming înainte de plecare și, în cazul în care este disponibil, vă vor permite alegerea unui furnizor local de servicii de comunicații de date mobile în roaming în țara pe care o vizitați. În acest fel, puteți compara ofertele de tarife pentru roaming și puteți beneficia de mai multe oferte și prețuri atractive în timp ce vă aflați în vacanță”, se arată în comunicatul ANPC.


De altfel, din iunie 2017, toţi cei care vor călători în interiorul statelor membre ale Uniunii Europene vor achita aceleaşi tarife de telefonie mobilă ca acasă, potrivit unui acord preliminar la care au ajuns astăzi reprezentanţii UE.

Etichete: vacanta roaming
Ultimele Stiri
abonare newsletter