Economie

Cel mai important târg agricol şi zootehnic din Transilvania are loc la Cluj, în mai

Expo Transilvania şi Camera de Comerţ şi Industrie Cluj organizează, în perioada 7-10 mai, “Agra Expo Transilvania”, cel mai important eveniment expoziţional agricol din Transilvania.

Desfăşurat într-un nou concept, târgul specializat în agricultură şi zootehnie se adresează cu precădere fermelor româneşti mici şi mijlocii şi a gospodăriilor ţărăneşti, tuturor fermierilor şi agricultorilor. Cei din urmă beneficiază de o atenţie specială din partea organizatorilor, materializata în suportul informaţional venit din partea specialiştilor prezenţi la conferinţe, seminarii şi dezbateri. În premieră, pe durata târgului se va organiza un curs de formare cu acreditare pentru meseria de "Operator în ferme ecologice". 

În cadrul “Agra Expo Transilvania” vor participa firme din întreaga ţară care expun produse sau servicii din domeniile: agricultură, zootehnie şi medicină veterinară,


silvicultură, industria de prelucrare a produselor agricole şi zootehnice, tehnologii şi ambalaje pentru produse alimentare, produse tradiţionale alimentare.

Pe lângă produse şi servicii, vizitatorii târgului vor putea vedea şi o expoziţie de animale de rasă cu vânzare, prin licitaţie, o expoziţie cu vânzare  de produse alimentare tradiţionale şi o expoziţie de păsări de curte. De asemenea, va avea loc şi un concurs de calitate şi frumuseţe al exemplarelor prezente la expoziţia animalelor de rasă.


Clujenii care trec pragul târgului, vor putea participa la ateliere interactive ale meşterilor populari (ţesut, cusut, ceramică, împletit), salonul mierii şi produselor apicole, „Vara pastorală” – Cina oierilor - obiceiuri ale oieritului din Transilvania şi tombola vizitatorului.

Târgul are loc după următorul program: 7-9 mai: 9.00-19.00 exterior / 10.00-18.00 interior; 10 mai: 9.00-17.00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter