Economie

Autostrada Transilvania ar putea fi gata în 2017. Lucrările se reiau într-o lună

Autostrada Transilvania s-ar putea finaliza în 2017 potrivit ministrului Transporturilor, Ioan Rus, care a declarat că drumul se poate face în mai puţin de patru ani iar lucrările vor începe într-o lună.

Ministrul Transporturilor spune că primele lucrări la Autostrada Transilvania vor începe într-o lună, pe porţiunea Gilău - Nădăşelu, din judeţul Cluj, relatează Mediafax.

"Gilău - Nădăşel, cred că într-o lună începem lucrările, organizare de şantier şi începerea efectivă a lucrărilor, şi din banii din acciza la motorină mai departe, Suplacu de Barcău - Borş, unde, de altfel, o parte din lucrări sunt făcute. (...) Pentru Câmpia - Turzii, înapoi spre Târgu Mureş, avem finanţare europeană, pe fonduri de dezvoltare regională, şi nu avem de la Târgu Mureş la Braşov. Deocamdată, în zona aceasta nu avem identificată o finanţare clară. Vom vedea pe bugetul de anul viitor ce putem introduce", a declarat Rus într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX.


Întrebat despre viitorul acestei autostrăzi, Rus a replicat că acesta este unul "luminos".

"Eu cred că în 2017 o vom avea gata", a mai spus ministrul.


Proiectul autostrăzii Braşov-Borş, denumită Autostrada Transilvania, a fost aprobat în 2003 şi început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde de euro încheiat cu Bechtel, care trebuia executat până în 2012. Contractul a suferit în decursul timpului mai multe modificări, fiind reziliat în mai 2013, statul român plătind companiei americane 37,2 milioane de euro şi datorii de 50 milioane de euro.

abonare newsletter