Economie

CFR Marfă va renunţa la 2.500 de angajaţi în 2014

CFR Marfă va renunţa la 2.500 de angajaţi anul viitor, estimând că în cadrul companiei vor mai rămâne 6.376 de salariaţi, potrivit proiectului de buget de venituri şi cheltuieli pentru 2014, care prevede şi cheltuieli cu plăţi compensatorii aferente disponibilizărilor de 16,8 milioane lei.

Compania estimează că va avea la finele acestui an 8.876 de salariaţi. Proiectul bugetului rectificat pentru 2013 nu include cheltuieli cu plăţi compensatorii aferente disponibilizărilor de personal, potrivit Mediafax.

Proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2014 a fost publicat miercuri de Ministerul Transporturilor, proprietarul CFR Marfă, data limită pentru primirea de propuneri sau observaţii fiind stabilită la 1 decembrie.


Guvernul şi FMI au decis ca CFR Marfă să fie restructurată "agresiv", prin reducerea costurilor de personal, vânzarea vagoanelor învechite ca fier vechi şi oprirea de livrări către clienţii care au acumulat datorii faţă de companie.

Pentru CFR Marfă a fost stabilită o nouă ţintă trimestrială de arierate, care să ajungă la zero datorii, excluzând dobânzile şi penalităţile pentru arieratele existente, se arată în scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană în această lună.


"În pofida eforturilor noastre, privatizarea CFR Marfă nu a fost finalizată înainte de expirarea termenului stabilit în hotărârea de guvern, iar compania continuă să acumuleze arierate, suferind şi o pierdere din exploatare în primele nouă luni ale anului. Pentru a asigura viabilitatea CFR Marfă, intenţionăm să restructurăm agresiv compania şi să continuăm procesul de privatizare", se arată în documentul obţinut de Mediafax.

În scrisoare, privatizarea CFR Marfă este estimată să fie finalizată în luna mai 2015.

Ultimele Stiri
abonare newsletter