Economie

Viitorii șomeri de la Mechel au rămas fără avansul lunii octombrie

Muncitorii de la Mechel Câmpia Turzii aflați în preaviz nu și-au primit avansul lunii octombrie, deși încă mai figurau ca și angajați!

Viitorii șomeri de la Mechel au rămas fără avansul lunii octombrie Viitorii șomeri de la Mechel au rămas fără avansul lunii octombrie

Informația a fost confirmată și de liderul sindical Ioan Pascu care spune că sunt afectați de această măsură cei 130 de oameni vizați de ultimul val de concedieri de la combinat.

Pascu a declarat că nu s-au primit nici cele trei salarii compensatorii, iar din prima metalurgistului doar o parte, adică 200 de lei.


Restul banilor, încă 400 de lei din primă și toate celelalte drepturi salariale vor fi achitate din fondul de garantare, undeva la mijlocul lunii decembrie, s-a discutat șI la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă din Cluj, toate drepturile salariale se achită în termen de maxim 45 de zile, mai explică Pascu.

Reamintim că luna octombrie a venit cu vești proaste pentru 135 de angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii care până atunci se aflau în şomaj tehnic. Aceștia îngroașă rândul șomerilor de la combinat disponibilizați în etapele precedente, în unitate rămânând la ora actuală aproximativ 230 de persoane.

Ultimele Stiri
abonare newsletter