Economie

Reacția Consiliului Judeţean Cluj referitoare la plângerea penală pentru încălcarea dreptului de proprietate la aeroport

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj spun că terenurile celor care au făcut reclamații nu au fost afectate în niciun fel de amplasarea balizelor luminoase, “astfel încât plângerile penale ale acestora referitoare la tulburarea de posesie şi la distrugere nu se justifică şi nu au un obiect real”.

Reacția lor vine ca urmare a informațiilor apărute în presă referitoare la plângerile penale depuse împotriva Consiliului Judeţean Cluj de către două persoane care reclamă amplasarea abuzivă, pe terenurilor pe care le au în proprietate, a mai multor balize luminoase aferente noii piste de decolare-aterizare a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

Potrivit unui comunicat de presă al CJ Cluj, identificarea proprietarilor parcelelor de teren necesare a fi expropriate la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a fost efectuată de către societatea S.C. Geo Earth S.R.L. Bucureşti.


“Aceasta a predat către Consiliul Judeţean Cluj planul cu parcelele de teren necesare a fi expropriate pentru construirea pistei de decolare-aterizare 07-25, plan întocmit pe baza planurilor parcelare analogice deţinute de Primaria Municipiului Cluj-Napoca şi Primăria Comunei Apahida şi a documentaţiilor cadastrale avizate, până la data respectivă, de către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Cluj”, se arată în documentul menționat.

Consiliul Județean Cluj mai arată faptul că ulterior, a fost efectuată suprapunerea în coordonate topografice a poziţiei stâlpilor de balizaj aferenţi sistemului luminos de apropiere 25 (înspre Apahida) peste planul parcelar pus la dispoziţie de către S.C. Geo Earth S.R.L., fiind identificate astfel parcelele necesare a fi expropriate pentru această etapă.


“Astfel, parcelele necesare amplasării stâlpilor de balizaj, conform planului parcelar, au fost expropriate prin hotărârile Consiliului Judeţean Cluj. În ceea ce priveşte parcelele de teren aflate în proprietatea reclamanţilor, acestea se învecinează în partea de sud cu parcelele expropriate, conform planului parcelar pus la dispoziţie de S.C. Geo Earth S.R.L., parcele pe care nu sunt amplasaţi stâlpii aferenţi sistemului luminos de apropiere 25.  În acest context, subliniem faptul că terenurile celor doi reclamanţi nu au fost afectate în niciun fel de amplasarea acestor balize luminoase, astfel încât plângerile penale ale acestora referitoare la tulburarea de posesie şi la distrugere nu se justifică şi nu au un obiect real”, mai spun reprezentanții CJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter