Economie

Nokia a preluat integral Nokia Siemens Networks

Nokia a preluat pentru 1,7 miliarde euro participaţia de 50% deţinută de Siemens la producătorul de echipamente de telecomunicaţii Nokia Siemens Networks, parteneriatul format în urmă cu şase ani de cele două companii, informează Mediafax.ro.

Sursă foto: www.yle.fi

Grupul finlandez, care încearcă să redevină un jucător relevant pe piaţa smartphone-urilor, a devenit astfel acţionarul unic al Nokia Siemens Networks (NSN), câştigând accesul nemijlocit la lichidităţile generate de compania specializată în echipamente de reţea, transmite Bloomberg.

Nokia va plăti 1,2 miliarde euro pentru pachetul de 50% deţinut de Siemens la NSN, iar diferenţa de 500 milioane euro reprezintă un împrumut garantat de la Siemens, cu scadenţa la un an de la încheierea tranzacţiei, potrivit unui comunicat transmis luni de cele două companii.


Sediul Nokia Siemens Networks va rămâne în Finlanda, iar directorul general Rajeev Suri îşi va păstra funcţia.

NSN a revenit pe profit anul trecut, iar performanţele companiei au continuat să se îmbunătăţească.


Grupul german Siemens a vrut să iasă din parteneriat pentru a se concentra pe producţia de echipamente destinate industriei energetice, sectorului sănătăţii şi proiectelor de infrastructură.

"Cu această tranzacţie, Nokia îşi cumpără un viitor, indiferent ce se va întâmpla pe piaţa smartphone-urilor şi a telefoanelor mobile clasice. Nokia Siemens are un viitor în lumea echipamentelor de reţea, cu operaţiuni efcientizate şi locul al doilea pe o piaţă concentrată şi stabilă", comentează pentru Bloomberg un analist de la Sanford C. Bernstein, Londra.

Etichete: nokia
abonare newsletter