Economie

Banca Transilvania are un nou director general

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/14/omer.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Omer Tetik este noul director general al Băncii Transilvania, desemnat de Consiliul de Administraţie BT pentru a coordona activitatea băncii. Anterior, Omer Tetik a îndeplinit funcţia de preşedinte al Credit Europe Bank România şi al Consiliului de Administraţie al respectivei bănci. Mandatul va începe la 1 iunie, iar exercitarea funcţiei va fi făcută după avizarea sa de către BNR.

Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, a declarat: „Îi spunem bun venit lui Omer Tetik în echipa noastră, o persoană compatibilă cu viziunea băncii. Experienţa profesională şi calităţile personale sunt cartea sa de vizită pentru o asemenea poziţie în cadrul Băncii Transilvania. Omer Tetik are întreg suportul meu şi al Consiliului de Administraţie pentru a pune în aplicare strategia BT”.


 

Noul director general al Băncii Transilvania va raporta direct preşedintelui Consiliului de Administraţie BT, Horia Ciorcilă.


 

Omer Tetik are 40 de ani, este cetăţean român, de origine turcă şi este născut în Germania. Cu toate că este unul dintre cei mai tineri directori generali pe care îi au băncile din România, are o experienţă foarte vastă în domeniul bancar, de peste 17 ani. A ocupat poziţii în domeniul bancar atât în România, cât şi în Turcia şi Rusia. Este absolvent al Faculty of Economics - Middle East Technical University, din Ankara şi vorbeşte fluent 4 limbi străine, inclusiv româna.


 

„Sunt foarte onorat să fac parte, de acum înainte, din top managementul Băncii Transilvania, cu atât mai mult cu cât oportunitatea a venit din partea uneia dintre cele mai mari bănci din România. Dintotdeauna am admirat povestea de succes a acestei bănci, spiritul său antreprenorial şi abordarea inovativă. Îmi asum cu entuziasm şi responsabilitate noua provocare, pentru a contribui la creşterea şi consolidarea băncii“. A afirmat Omer Tetik.


 

Omer Tetik şi-a început cariera în anul 1996, la Finansbank, în Istanbul, ca Dealer trezorerie. A continuat ca Executive Manager Trezorerie la Finansbank Moscova şi ca Preşedinte al Finans Securities Bucureşti. În cadrul Credit Europe Bank România a îndeplinit funcţia de Executive Manager şi, ulterior, de Vicepreşedinte în cadrul Diviziei Trezorerie; Vicepreşedinte al Diviziei Retail Banking, Prim-Vicepreşedinte, iar din 2010 a fost CEO al acestei bănci.


 

Pentru exercitarea poziţiei de director general al Băncii Transilvania, Omer Tetik se va muta din Bucureşti în Cluj-Napoca, unde BT are sediul central.

Banca Transilvania are peste 6.000 de angajaţi, o reţea formată din 550 de sedii şi peste 1,6 milioane de clienţi activi.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter