Economie

Înscrierile în „Rabla Local” se apropie de sfârșit. Din 5000 de locuri, doar 1379 au fost ocupate în Cluj-Napoca

Clujenii nu mai au rable? Înscrierile în programul Rabla Local au fost prelungite până la sfârșitul lunii septembrie, însă locurile se ocupă cu greu în Cluj-Napoca.

Clujenii nu se înghesuie să se înscrie în programul Rabla Local / Foto: monitorulcj.ro arhivă Clujenii nu se înghesuie să se înscrie în programul Rabla Local / Foto: monitorulcj.ro arhivă

 

 


Programul Rabla Local privind casarea mașinilor uzate este în desfășurare, iar persoanele fizice „se pot înscrie până pe 29 septembrie inclusiv sau până la epuizarea fondurilor”, anunță viceprimarul Dan Tarcea. 

 


Poprietarii de mașini mai vechi de 15 ani, înscrise în programul Rabla Local, vor primi 3.000 de lei (2.400 de la bugetul AFM și 600 de la Primăria Cluj-Napoca) în schimbul unui autovehicul uzat predat spre casare şi radiere din circulaţie şi din evidenţa fiscală.

Finanțarea alocată pentru Cluj-Napoca cuprinde un număr de 5.000 de autovehicule, în limita a 15.000.000 lei, din care 12.000.000 lei reprezentând finanțare nerambursabilă din Fondul pentru mediu și 3.000.000 lei reprezentând contribuție proprie a Municipiului Cluj-Napoca.


Locurile se ocupă greu la Cluj-Napoca. „Până în acest moment în Cluj-Napoca s-au înscris 1379 de persoane”, spune Dan Tarcea.

Asta înseamnă că, în prezent, au mai rămas 3.621 de locuri. Pentru cei care încă doresc să beneficieze de program, AFM a explicat în detaliu ce trebuie să facă pentru a se înscrie, aici.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Schimbări majore în cadrul programelor Rabla Clasic, Plus și Local. Nu se vor mai putea cumpăra mașini electrice de lux din banii statului

România, cimitirul rablelor din Europa. Boc se plângea de mașinile vechi care ocupă trotuarele

Ultimele Stiri
abonare newsletter