Economie

Înscrierile în programul Rabla Local, afectate de probleme tehnice. Site-ul a avut probleme timp de 2 ore

Site-ul pentru programul Rabla Local s-a blocat după ce un număr mare de români l-au accesat, la scurt timp de la începerea înscrierilor.

Rablă pe stradă în Cluj / Foto: site Primăria Cluj-Napoca Rablă pe stradă în Cluj / Foto: site Primăria Cluj-Napoca


 

 


UPDATE: Problemele tehnice la site-ul prograului „Rabla Local”, remediate

Aplicaţia programului „Rabla local” funcţionează în parametri normali, iar până la ora 12:00 au fost înregistrate 4.505 persoane fizice înscrise, a anunţat, luni, pe Facebook, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).


Luni dimineaţa a demarat prima ediţie a programului „Rabla local”, prin care cei care doresc să-şi caseze maşinile vechi pot primi de la stat suma de 3.000 de lei fără a fi obligaţi să cumpere un alt autovehicul. Timp de două ore, aplicaţia informatică dedicată programului a funcţionat cu intermitenţe sau deloc.

Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziţie de către AFM, până pe 31 august 2023, ora 16:30, sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unităţi administrativ-teritoriale (UAT).


 

Știre inițială: 


Înscrierile în programul Rabla Local au fost mult așteptate de toți românii. Astăzi, 31 iulie, s-a dat start-ul acestor înscrieri, însă ele se desfășoară într-un „ritm lent” din cauza unor probleme tehnice.

 


Site-ul destinat programului Rabla Local s-a blocat fiindcă nu a făcut față numărului mare de accesări:

„Din cauza numărului foarte mare de accesări, înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local se desfășoară într-un rimt mai lent. Până la ora 11 s-au înscris peste 600 de persoane fizice în cadrul programului prin intermediul aplicației. Echipa IT din cadrul Administrației Fondului pentru Mediu lucrează pentru funcționarea în parametri normali ai aplicației în cel mai scurt timp.

 

CITEȘTE ȘI: 

Oficial! Rabla Local începe luni. 5.000 de rable nu vor mai circula pe drumurile din Cluj


 

Persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Programului Rabla local începând de astăzi, 31 iulie și până pe 31 august 2023, ora 16:30 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale (UAT), prin intermediul aplicației informatice. Instrucțiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM la următorul link: https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php.

Conturile de utilizator ale persoanelor fizice trebuie create anterior înscrierii în aplicație. Dacă există un cont deja creat, acesta este valabil doar dacă a fost utilizat în cadrul unui program destinat persoanelor fizice (de ex. Programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023”). Astfel, dacă adresa de e-mail utilizată pentru crearea contului a fost folosită pentru depunerea unui dosar în calitate de persoană juridică, aceasta nu poate fi folosită”, a transmis Administrația Fondului pentru Mediu.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cartierul Mănăștur, proiect pilot privind neutralitatea climatică. Planul de Acțiune Climatică Cluj-Napoca 2030, lansat în consultare

Contract semnat! Drumul de legătură dintre Autostrada Transilvania şi DN1 ar urma să fie inaugurat într-un an și jumătate

Ultimele Stiri
abonare newsletter