Economie

Eveniment pentru mediul de afaceri clujean: „Stabilitatea economiei României - prezent și viitor”

În 8 iunie, Viorel Băltărețu, deputat USR Cluj, alături de reprezentanți ai mediului de afaceri clujean, organizează evenimentul „Stabilitatea economiei României - prezent și viitor”.

Viorel Băltărețu - Deputat USR de Cluj, membru în Comisia pentru Industrii și Servicii, fost antreprenor Viorel Băltărețu - Deputat USR de Cluj, membru în Comisia pentru Industrii și Servicii, fost antreprenor

 

Dezbaterea își propune să ofere o analiză profundă și imparțială a contextului economic actual din România, luând în considerare implicațiile geopolitice și perspectivele de dezvoltare economică pe termen scurt și mediu.


Evenimentul este conceput special pentru a răspunde nevoilor antreprenorilor, investitorilor, precum și ale altor profesioniști cu interes în domeniul economic. Dezbaterea este deschisă publicului larg.

Temele abordate sunt:


  • Analiza situației economice actuale a României și proiecții economice pentru perioada următoare;
  • Tabloul macroeconomic românesc: vulnerabilități și oportunități. Marea provocare a inflației;
  • Relația companiilor cu statul;
  • Implementarea strategiilor pentru menținerea unui mediu concurențial echilibrat în economia românească;
  • Rolul pieței de capital în creșterea economiei românești;
  • Creșterea rezilienței economice a României în actualul context geopolitic.

Invitații ce vor lua cuvântul sunt specialiști a căror expertiză acoperă domenii variate ale zonei economice:

Bogdan Chirițoiu - Președintele Consiliului Concurenței
Cristian Popa - Membru în Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României și fost Director de Investiții al celui mai mare administrator de fonduri de pensii private din România.
Monica Ivan - Director General al BRK Financial Group SA, primul și singurul intermediar listat la Bursa de Valori București din anul 2006
Claudiu Năsui - Deputat USR de București, Președintele Comisiei pentru Antreprenoriat și Turism din Camera Deputaților, fost ministru al Economiei
Dan Pitic - Director General și Proprietar la Ax Perpetuum SRL, Coordonator al Romanian Business Leaders Cluj, Vicepreședinte al Clusterului de Mobilier Transilvan. 
Viorel Băltărețu - Deputat USR de Cluj, membru în Comisia pentru Industrii și Servicii, fost antreprenor.


„Stabilitatea și predictibilitatea economică sunt două subiecte deosebit de importante în acest moment, având în vedere criza economică și socială cu care se confruntă România și contextul geopolitic și financiar actual. Mediul de afaceri clujean e unul efervescent, marcat de mult dinamism și inițiativă antreprenorială. Îi cunosc, de asemenea, și provocările, având în vedere experiența mea anterioară în antreprenoriat. Tocmai de aceea, vreau să facilitez dialogul și colaborarea între mediul de afaceri și autoritățile statului, pentru identificarea acelor pârghii și mecanisme de sprijin real pentru companii. Impactul va fi vizibil pozitiv asupra nivelului de trai al românilor, prin crearea unei piețe competitive a muncii și venituri la bugetul național”, a spus Băltărețu.

Dezbaterea are loc la Platinia Center (Calea Mănăștur 2-6), între orele 15:30 și 19.00.


Cei interesați pot confirma prezența prin formularul de înscriere: https://forms.gle/e6eFPTKkRrKjz4EX

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Ce vor tinerii de la politicieni?”, eveniment organizat de deputatul USR Cluj, Viorel Băltărețu

Deputatul USR Cluj Viorel Băltărețu cere în Parlament urgentarea construirii unei noi maternități în Cluj-Napoca

Antreprenori sub lupă. Profil de candidat: Viorel Băltărețu (P.E.)

Ultimele Stiri
abonare newsletter