Politică

Antreprenori sub lupă. Profil de candidat: Viorel Băltărețu (P.E.)

”Legile proaste, birocrația stufoasă, instabilitatea normativă și fiscalizarea excesivă a muncii sunt factori care, cumulați, te pot face să-ți pară rău, uneori, că ai intrat in lumea antreprenoriatului. Din rolul de deputat, îmi propun să fiu partenerul tuturor oamenilor care au inițiativă, proiecte proprii și iubesc munca în general. Știu ce înseamnă să ai inițiativă privată dar să te izbești de un stat care nu doar că nu sprijină astfel de acțiuni, uneori încurcă de-a dreptul.”, Viorel Băltărețu, candidat USR Plus pentru alegerile din decembrie, 2020.

 

 


Viorel are 45 de ani, este inginer și antreprenor. Are o experiență antreprenorială de peste 24 de ani și conduce o companie specializată în producția de mobilier pentru industria HORECA. El lucrează cu un portofoliu de clienți internaționali și coordonează o echipă de peste 30 de angajați. Obiectivul său principal în viața politică este reprezentat de contribuția semnificativă la debirocratizare și simplificarea legislației economice.
 

Intrarea în politică s-a produs natural, după lansarea partidului PLUS, unde Viorel a activat întâi ca membru simplu, apoi a preluat conducerea filialei județene de la Cluj.


”Am regăsit în USR PLUS, la Cluj și la nivel național, o echipă de oameni valoroși, competenți și integri. Cu astfel de oameni îmi doresc să fac politică și să mă implic cu adevărat în a produce schimbările de impact pe care și le doresc cetățenii.”, Viorel Băltărețu.

Programul politic susținut de Viorel este construit în jurul comunității antreprenoriale din România, iar măsurile principale se regăsesc aici:


Antreprenoriat fără birocrație. Continuăm procesul de debirocratizare prin analiza permanentă a poverii administrative pe mediul de afaceri și reducerea cerințelor inutile;

Acces la finanțare pentru antreprenori. Facilitarea accesului la oportunități financiare în funcție de stadiul afacerii și diversificarea surselor de finantare;


Zero taxe pe salariul minim;

Muncă flexibilă. Condiții flexibile care permit angajatorilor și angajaților să decidă individual condițiile desfășurării activității (regim telemuncă, comprimarea săptămânii de muncă sau a orarului, alegerea zilelor libere, beneficii flexibile).


”În 6 decembrie, votăm pentru un mediu de afaceri mai transparent, mai curat și mai clar în România. Votăm pentru micii întrepreinzători, pentru companii mici și mijlocii și pentru a ne putea mândri cu munca noastră de zi cu zi. Votăm USR Plus!”, Viorel Băltărețu, candidat USR Plus pentru alegerile parlamentare din decembrie, 2020.

Acest material a fost comandat de Partidul Libertate Unitate și Solidaritate (parte a „Alianței USR PLUS”) și publicat de operatorul economic SC Monitorul Events SRL, Cod unic de identificare 11200033

Ultimele Stiri
abonare newsletter