Economie

Mii de locuri de muncă pentru tinerii aflați la început de carieră. Domeniile auto, IT și inginerie, printe cele mai ofertante

S-a deschis sezonul internship-urilor. Mii de locuri de muncă îi așteaptă pe tinerii aflați la început de drum să își înceapă cariera și să își descopere talentele.

Mii de locuri de muncă pentru tinerii aflați la început de carieră. FOTO: Pixabay Mii de locuri de muncă pentru tinerii aflați la început de carieră. FOTO: Pixabay

 

 


Companiile românești au scos pe piață peste 4.000 de locuri în programe destinate tinerilor aflați la început de carieră, în pragul vacanței de vară. Cele mai multe internship-uri se găsesc în domeniile Auto, IT, Inginerie și Financiar, potrivit datelor unui agregator de anunțuri de angajare.

 


Companiile fac eforturi să atragă tineri interesați să evolueze pe plan profesional sau să-și înceapă cariera, mai ales în condițiile în care rata de ocupare pe segmentul 18-24 de ani este, în mod tradițional, cea mai mică în comparație cu alte segmente de vârstă - 19,7% în 2022, potrivit datelor INS. 

4.000 de locuri de internship, scoase pe piață

În prezent, organizațiile au peste 1.600 de programe de internship deschise, cu aproximativ 4.000 de locuri disponibile, în timp ce numărul aplicărilor efectuate de tineri în luna mai, atât pentru programe de internship, trainee sau joburi entry-level, este așteptat să depășească 22% din totalul candidaților activi, potrivit datelor.


Internship-urile sunt programe derulate de companii pe perioade scurte, de 3 sau 6 luni, iar programele de trainee sunt destinate de obicei absolvenților sau persoanelor care vor să-și înceapă cariera într-un domeniu, și au perioade mai lungi, de la 6 luni la 1-2 ani. 

Domeniile și orașele cu cele mai multe oferte

În luna mai, numărul candidaților activi, din segmentul 18-24 de ani, a depășit cifra de 15.000, peste nivelul înregistrat în aprilie. Orașele în care sunt deschise cele mai multe astfel de oportunități sunt București, Timișoara, Arad, Oradea, Cluj-Napoca, Ilfov, Brașov, Craiova, Ploiești și Constanța.


Domeniul Auto este bine reprezentat în această zonă,  companiile publicând roluri în departamentele de producție, achiziții sau HR. Și în zona de Inginerieși Contabilitate/Financiar există oportunități. Sectorul IT oferă, de asemenea, multe oportunități în contextul cererii mari de specialiști.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 10.000 de posturi la stat, scoase în piață anul acesta. Sistemul sanitar, între cei mai puternici angajatori

abonare newsletter