Economie

2.540 de euro pe mp, prețul mediu pentru apartamentele noi de vânzare în Cluj-Napoca. Situația imobiliară în martie 2023

Prețurile apartamentelor continuă să crească ușor în marile centre regionale. Diferența între sumele cerute pentru locuințele noi față de cele vechi este semnificativă.

Apartamente de vânzare / Foto: Emil Boc - Facebook Apartamente de vânzare / Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


În luna martie, prețurile apartamentelor de vânzare din marile orașe ale României au continuat să crească și în luna martie 2023. 


Și Cluj-Napoca a fost caracterizat, luna trecută, de o evoluție crescătoare a prețurilor apartamentelor, potrivit analizei unui site imobiliar. 


Pretențiile vânzătorilor s-au majorat cu circa 0,9%. Astfel, prețul mediu a ajuns la o medie de 2.396 de euro pe metru pătrat util (față de 2.375 euro pe metru pătrat care era la finalul lunii februarie). 

Diferența dintre locuințele din blocurile noi față de locuințele din blocurile vechi este semnificativă:


  • Apartamentele vechi se vând la un preț mediu de 2.370 de euro pe metru pătrat (crescut de la 2.347 de euro pe metru pătrat, reprezentând un plus de 1%). 
  • În cazul apartamentelor noi s-a înregistrat un avans de 1,3%, o creștere de la 2.507 la 2.540 de euro pe metru pătrat (prețul actual).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Numărul de tranzacții imobiliare a scăzut cu 58% la începutul anului în Cluj. Proprietarii cedează din preț

Preţurile apartamentelor continuă să crească în martie, în Cluj, în ciuda așteptărilor. Expert imobiliar: „Piața este una atipică”

Ultimele Stiri
abonare newsletter