Economie

Sute de haine contrafăcute, retrase de la vânzare de Protecția Consumatorului Cluj. Amenzi de 60.000 lei pentru fake-uri Dior, Versace, Calvin Klein

Protecția Consumatorilor Cluj a amendat cu 60.000 de lei un magazin din Câmpia Turzii care vindea haine contrafăcute. Produsele erau inscripționate cu mărci precum Dior, Versace sau Calvin Klein.

Haine contrafăcute Lacoste, Versace, Dior, Calvin Klein / Foto: Protecția Consumatorilor Cluj Haine contrafăcute Lacoste, Versace, Dior, Calvin Klein / Foto: Protecția Consumatorilor Cluj

 

 


În  cadrul unor acțiuni de control, Protecția Consumatorului a identificat operatorul economic SC Gamos Com SRL, din localitatea Câmpia Turzii, care avea expuse la comercializare haine inscripționate cu diverse mărci cunoscute (Adidas, Nike, Lacoste, Tommy Hilfinger, Dior etc.), la care nu a putut prezenta documente care să ateste originalitatea.

Haine contrafăcute Tommy Hilfinger / Foto: Protecția Consumatorilor

Drept urmare, angajații Protecției Consumatorilor Cluj au identificat mai multe deficiențe, pentru care au aplicat 3 amenzi contravenționale în cuantum de 60.000 lei.


„De asemenea, 6 dintre produsele identificate vor face obiectul unei notificări în sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene - Rapex, deoarece șnurul aferent hanoracului cu glugă, are capetele libere mai mari de 30 de cm, fiind considerat produs periculos”, a transmis Protecția Consumatorului Cluj.

Haine contrafăcute Puma / Foto: Protecția Consumatorilor

Totodată, au fost dispuse măsurile  complementare de:


  • oprire definitivă de la comercializare a 1.290 produse textile contrafăcute în valoare de circa 140.000 de lei, avand în vedere și faptul că operatorul economic nu a pus la dispozitia comisarilor CJPC Cluj, documentele aferente achizitiei.
  • sesizarea instituțiilor abilitate (IPJ Cluj/SICE) pentru luarea măsurilor aferente comercializării produselor contrafăcute.
Haine contrafăcute Guess / Foto: Protecția Consumatorilor

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Parfumuri și haine contrafăcute în valoare de 900.000 de lei, confiscate de polițiștii de frontieră

Haine „de firmă” contrafăcute, vândute pe internet. O femeie a fost reținută

Etichete: contrafacut haine
abonare newsletter