Național

Parfumuri și haine contrafăcute în valoare de 900.000 de lei, confiscate de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a şase mijloace de transport, peste 4.400 de bunuri contrafăcute, în valoare de 900.000 de lei, constând în parfumuri, articole vestimentare şi articole de încălţăminte tip sport.

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a şase mijloace de transport, peste 4.400 de bunuri contrafăcute/ Foto: Poliția de Frontieră Română

 

Astfel, în ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a şase mijloace de transport, mai mulţi saci din plastic şi colete de culoare neagră, care conţineau 4.437 de bunuri, constând în articole vestimentare, încălţăminte tip sport şi produse de parfumerie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute, se arată într-un comunicat transmis duminică de IGPF.


 

Cinci cetăţeni turci şi patru cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 22 şi 64 de ani, au declarat poliţiştilor de frontieră faptul că au achiziţionat produsele respective din Turcia, însă nu deţin documente de provenienţă pentru acestea.
 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 Bunurile, estimate la 900.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări faţă de persoanele în cauză, pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet.


 

CITEȘTE ȘI:

Marfă contrafăcută în valoare de peste 80.000 euro, confiscată de polițiștii clujeni

Jante contrafăcute în valoare de peste 133.000 lei, confiscate în portul din Agigea. Destinarul, o firmă din Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter