Economie

Benzinăriile pot crește prețurile oricând. Amenzile de la Protecția Consumatorilor au fost anulate de judecători

Judecătoria Paşcani a anulat o amendă aplicată de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, astfel benzinăriile pot majora prețul combustibilului oricând doresc.

Stație OMV /FOTO: omvpetrom.com Stație OMV /FOTO: omvpetrom.com

 

 


Benzinăriile pot majora preţul combustibilului oricând o doresc. Judecătoria Paşcani a anulat o amendă aplicată de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) după mai multe creşteri de preţ efectuate în decurs de trei zile de OMV Petrom. Inspectorii CJPC au apreciat faptul ca reprezentând o practică comercială incorectă. Judecătorii nu i-au contrazis, dar tot au anulat procesul-verbal, scrie Presshub, care citează Ziarul de Iași.

 


Pe 15 martie anul trecut, inspectorii CJPC au efectuat un control la un punct de lucru al OMV din Paşcani. În urma controlului, reprezentanţii OMV au fost invitaţi la sediul CJPC pentru a da explicaţii cu privire la modificările de preţ efectuate în ultima perioadă. 

Acţiunea CJPC venea după ce pe 9 martie pe reţelele de socializare s-a răspândit zvonul că ar urma scumpiri masive ale carburanţilor. Cozi imense s-au format la benzinăriile din ţară, iar purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat demararea de controale. Deja a doua zi se anunţa aplicarea unor amenzi totale de 370.000 lei după verificările efectuate la peste 70 de staţii de carburanţi din ţară.

La Paşcani, preţul benzinei vândute de Petrom crescuse de la 7,83 lei pe 8 martie, la 8,43 lei litrul, în 11 martie. În cazul motorinei, creşterea în acelaşi interval fusese de 54 de bani/litru. CJPC a considerat creşterea de preţ, în condiţiile în care OMV nu se aprovizionase cu noi cantităţi de combustibil, la alte preţuri, drept o practică comercială incorectă.

Sancţiunea a fost un simplu avertisment, aplicat pentru faptul că majorările succesive ale preţului ar fi fost făcute fără justificare tehnico-economică. Şi acesta a fost considerat prea mult de către OMV Petrom, care a contestat avertismentul în instanţă.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vot istoric! Parlamentul European a aprobat noul regulament care interzice mașinile pe benzină sau diesel, din 2035

Ultimele Stiri
abonare newsletter