Economie

Bunicii care au grijă de nepoți ar putea primi 1.500 lei lunar de la stat

Proiect de lege: bunicii ar putea primi bani de la stat dacă au grijă de nepoți. Suma propusă este de 1.500 de lei.

Bunicii ar putea fi plătiți ca să aibă grijă de nepoți / Foto: depositphotos.com Bunicii ar putea fi plătiți ca să aibă grijă de nepoți / Foto: depositphotos.com

 

 


Bunicii care au grijă de nepoți ar putea primi bani de la stat, printr-un proiect de lege despre care se discută marți în Comisia pentru Muncă, scrie digi24.ro.

 


Mulți bunici „joacă” rolul de babysitter chiar dacă nu au ieșit încă la pensie. Ei au renunțat la salariu pentru a avea grijă de nepoți.

Proiectul de lege, care ar duce la plătirea bunicilor pentru a avea grijă de nepoți, vine în susținerea părinților care vor să se întoarcă la muncă mai devreme.


Proiectul a fost aprobat tacit în Senat, însă pentru a fi adoptat trebuie să treacă și de votul deputaților. Sursa citată menționează că liderii comisiei au decis să amâne luarea unei decizii pentru două săptămâni.

Dacă proiectul va fi implementat, pe lângă actul de identitate al bunicului și certificatul de naștere al copilului, vor fi necesare acordul în scris al părinților și un act doveditor că persoana în cauză este bunicul copilului.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Zi liberă, plătită, cu prilejul zilei de naștere. Contribuie la motivarea angajaților

Firea susţine Cardul pentru familiile numeroase: reduceri la alimente, maşini, combustibil, educaţie

Etichete: bunici nepot bani
Ultimele Stiri
abonare newsletter