Economie

BNR lansează o monedă de aur aniversară în memoria lui Iuliu Maniu. Vezi cât valorează moneda. FOTO

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând din 6 februarie, o monedă din aur cu tema 150 de ani de la naşterea lui Iuliu Maniu.

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând din 6 februarie, o monedă din aur cu tema 150 de ani de la naşterea lui Iuliu Maniu/ Foto: wikipedia.ro Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând din 6 februarie, o monedă din aur cu tema 150 de ani de la naşterea lui Iuliu Maniu/ Foto: wikipedia.ro

 

 


Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, începând din 6 februarie, o monedă din aur cu tema 150 de ani de la naşterea lui Iuliu Maniu.

 


Aversul monedei prezintă palatul Adunării Deputaților din București în perioada interbelică, inscripția „ROMANIA”, în arc de cerc, anul de emisiune „2023”, stema României și valoarea nominală „500 LEI”.

Reversul monedei prezintă portretul, numele și semnătura lui Iuliu Maniu și anii între care a trăit acesta ,,1873” și „1953”.


Monedă din aur cu tema 150 de ani de la naşterea lui Iuliu Maniu / Foto: BNR

Monedele din aur vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de broşuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 14.500,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.


Monedele din aur cu tema 150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Informații cu privire la achiziția monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx.

CITEȘTE ȘI:

BBC: O monedă de aur găsită în Transilvania dovedeşte că un „fals” împărat roman a fost real

Statuia lui Iuliu Maniu a fost pusă înapoi pe soclu! Boc dă explicații: „Îmi asum public ce s-a întâmplat, îmi cer scuze!”

abonare newsletter