Economie

Stada România demarează lucrările de construcție a fabricii de medicamente de la Turda

Stada România, subsidiara din România a grupului Stada Arzneimittel AG, demarează lucrările de construcție a primei fabrici de medicamente construită de o companie internațională în ultimii 30 de ani în România.

 

Cu o investiție de peste 50 de milioane de euro, această nouă facilitate de producție este amplasată în Parcul Industrial Arieș din Turda. Proiectul de tip greenfield este parțial susținut în implementarea sa de Guvernul României, printr-un ajutor de stat.


Noua unitate de producție și ambalare va cuprinde inițial 9 linii tehnologice de ultimă generație pentru produse în doză solidă (capsule și tablete), cu o capacitate de 120 milioane de cutii de produs farmaceutic pe an. Suprafața totală a unității este de aproximativ 30.000 m.p. și permite o extindere rapidă a liniilor de producție până la un număr de 12. 

Întreaga suprafață a terenului achiziționat este de 100.000 m.p. și permite, de asemenea, o dezvoltare ulterioară a facilităților de producție, prin construcția unor noi clădiri, în funcție de cererea pieței și raportat la nevoile de dezvoltare a companiei.


Produsele finite din unitatea din Turda – atât medicamentele eliberate pe bază de rețetă, cât și produse farmaceutice eliberate fără prescripție medicală – sunt destinate să deservească cu preponderență România și piețele din Europa, în care grupul Stada își desfășoară operațiunile.

CITEȘTE ȘI:

Vești bune pentru șoferi! Vor putea circula fără restricții pe A10 Sebeș-Turda din noiembrie, în zona alunecării de teren de la Oiejdea. VIDEO

Ce investiții mari se fac în Cluj? Fabrică de medicamente, parc industrial de asamblare mașini și extinderi la fabricile existente

Păşunea Turzii se transformă în parc industrial şi logistic de 200 de milioane de euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter