Economie

Zboruri de la Cluj la Tel Aviv din decembrie

Începând cu luna decembrie, compania aeriană Hisky își extinde oferta de rute operate de pe aeroportul din Cluj-Napoca cu o nouă destinație internațională.

sursă foto HiSky Europe sursă foto HiSky Europe

 

Israel, Tel Aviv este cea de-a treia rută introdusă de HiSky cu plecare de pe aeroportul Avram Iancu, după capitala Irlandei, Dublin, și București. Cursa inaugurală va avea loc joi, 8 decembrie, cu plecare din Cluj-Napoca către principalul aeroport internațional din Israel, Ben Gurion. 


Orarul companiei prevede două curse săptămânal către această destinație, în fiecare zi de joi și duminică, cu plecare din Cluj-Napoca și retur: Cluj-Napoca (CLJ) 07:00 – 10:00 Tel Aviv (TLV), Tel Aviv (TLV) 11:00 – 14:00 Cluj-Napoca (CLJ). Prețul unei călătorii Cluj-Napoca – Tel Aviv, cu toate taxele incluse, pornește de la 59 euro. 

Hub-ul de la Cluj Napoca este prima bază operațională deschisă de compania HiSky in România, în primăvara anului 2021, atât pentru curse regulate, cât și pentru un număr important de destinații operate în regim charter, în parteneriat cu cei mai importanți touroperatori din țară. 


„Cluj-Napoca este nu doar primul nostru hub din România dar și una dintre cele mai importante centre regionale pe care le avem în vedere în strategia de dezvoltare a companiei. Un pas important a fost deschiderea rutei directe Cluj-Napoca – București, care permite pasagerilor din regiune conexiunea cu destinațiile operate de noi din capitală, iar în sezonul de iarnă, așa cum am anunțat, extindem rețeaua de rute internaționale operate direct de pe aeroportul Avram Iancu. Tel Aviv a devenit una dintre destinațiile noastre consacrate, pe care le operăm deja din Chișinău și București și suntem convinși că va reprezenta una din opțiunile preferate de călătorie și pentru pasagerii regiunea Nord-Vest”, a precizat Mareș Cărăvan, director comercial HiSky Europe. 

HiSky operează din România zboruri internaționale directe cu plecare de pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca, Iași și Baia Mare către Tel Aviv, Bruxelles, Paris și Dublin. Din Republica Moldova, pasagerii pot călători cu HiSky către cinci destinații externe, Milano, Paris, Dublin, Frankfurt și Tel Aviv. 


Compania are în operare o flotă de cinci aeronave, cu o vârstă medie de 7 ani, din familia Airbus A320. Din primăvara anului viitor, alte două aeronave Airbus A321 LR noi vor intra în flota HiSky. Datorită performanței pe distanțe lungi a acestui tip de aeronavă, pasagerii din România vor putea călători fără escală în destinații îndepărtate atât în regim charter, dar și pe rutele regulate pe care compania aeriană urmează a le adăuga în portofoliu.

De la începutul anului 2021, HiSky a operat peste 5200 de zboruri interne și internaționale și a transportat peste 550 mii de pasageri, dintre care mai mult de două treimi cu plecare din România.

CITEȘTE ȘI:

Israelul renunță la testarea obligatorie COVID-19 pentru călătorii care sosesc pe aeroportul din Tel Aviv

Zboruri Cluj-București operate de HiSky de pe Aeroportul Cluj, de săptămâna viitoare

Sindicaliștii de la Aeroport continuă războiul cu Tișe: „Unde să aruncăm pisica moartă?”

Ultimele Stiri
abonare newsletter